Stan s impresivnim pogledom na grad: zavirite u bezvremenski dom visoko pod oblacima

Dizajnerica Maria Perepelitsa pobrinula se za uređenje dvosobnog stana 0d 60 kvadrata u novogradnji. Cilj je bio, slijedeći zahtjeve vlasnika, stvoriti ugodan i topao bezvremenski prostor u stilu modernizirane verzije klasike.

 

 


Dvosobni stan od 60 kvadrata u moskovskoj novogradnji postao je novi dom mladog para koji je želio imati topao i ugodan prostor inspiriran modernom klasikom koja bi donijela bezvremenski štih.

Dizajnerica Maria Perepelitsa nastojala je urediti stan vodeći se željama klijenata. Za bazu je postavila neutralne svijetle tonove i nijanse koji prizivaju prirodu te im dodavala boje, uzorke i druge elemente koji svojim dizajnom donose klasiku. Prirodnim materijalima i zemljanim tonovima u kombinaciji s pastelnim postignuta je toplina, dok su uzorci mramora, zlatne i mjedene površine, štukature i baršun donijeli klasiku i eleganciju, ali i bezvremski štih.

Foto: Olga Šangina

“Klijenti su me zamolili da napravim interijer sličan onom u kojem su prije živjeli u najmu. Naravno, novi prostor nije mogao zbog svojih specifičnosti biti isti kao prethodni stan, ali je opći smjer bio jasan – moderna klasika, lagani svijetli interijeri, profinjene linije i oblici i toplina”, otkriva dizajnerica Maria Perepelitsa te dodaje:

“Stan se nalazi na 38. katu nebodera čiji panoramski prozori pružaju nevjerojatan pogled na Moskvu. Uz takav pogled uopće nije potrebno imati televizor, možete satima gledati grad koji se mijenja. Stoga apsolutno nisam željela dijeliti prostor u zasebne sobe, nego sam ih sve nastojala povezati, za što su bile potrebne preinake u prostoru i micanje nekih zidova”.

Foto: Olga Šangina

Spajanjem kuhinje s dnevnim boravkom dobio se svijetao, prozračan i povezan prostor s dva velika prozora od poda do stropa. Kutna garnitura i prostor blagovanje nalaze se blizu prozora. Tako je više došao do izražaja ovaj adut u domu.

Drugi adut u ovom dnevnom prostoru je atraktivna kamena ploča na zidu između kuhinjskih ormarića, koja ima prozirne kvarcne elemente. Sam kamen je nevjerojatno lijep, ali za još veći efekt dizajnerica ga je dala osvijetliti iznutra. Radna ploča izrađena i ploča stola za blagovanje izrađena je od istog kamena, Manhattan kvarca te također privlači pažnju i savršeno se uklapa u stilsku priču.

Foto: Olga Šangina

Hodnik je iskorišten za garderobni i skladišni prostor – jedna cijela strana pretvorena je u ugradbene ormare. Još jedan prostor za pohranu nalazi se u spavaćoj sobi.

Foto: Olga Šangina

Izvor: Elle Decoratin Russia

 

Komentari