U DOMU DANSKE BLOGERICE: ljubav prema putovanjima i prirodi ogleda se u svakom kutku

Danska blogerica živi u staroj kući koju je uredila vrlo nepretenciozno, no unatoč tome uživa veliku pažnju na društvenim mrežama svakom svojom objavom. Lice njezina doma neprestano se mijenja jer su joj interijeri strast… Zavirite s nama u dom Louise Johansen!

 

 


Kao i kod svake prave dizajn blogerice, i dom Louise Johansen neprestano mijenja svoj izgled. Svaki novi dan je za ovu mladu ženu, koja sa suprugom i dvije kćeri živi u kući staroj preko 70 godina, prilika da obogati svoj dom novim idejama – detaljima, stare privremeno pospremi ili ih premjesti u neki drugi kutak.

Profil @_mernee na Instagramu, na kojem je prati preko 100 tisuća obožavatelja, može se lako očitati Louisina estetika i životni stil.


Blogerica voli jednostavnost i spontanost i sve one sitnice koje čine običan život poput kuhanja, šetnji, pospremanja, odlaska na posao, druženja, ugošćavanja. Primjetna je i njezina ljubav prema putovanjima i prirodi koju tako rado unosi u svoj dom kojim dominiraju prirodni materijali, prije svega drvo i pamuk.


 

Blagovaonica je centralna točka doma koja povezuje kuhinju i dnevni boravak. I ove prostorije, kao i sve ostale u domu, prolaze neprestane transformacije, ali uvijek sa zajedničkim nazivnikom skandinavskog stila.

 


Može se reći da je Louise prava predstavnica tradicije svoje zemlje kada je dizajn u pitanju, sa dodanom osobnošću. Cijeli dom, uz dominantan skandi dizajn prati i retro stil iz 50-ih i 60-ih te stari komadi namještaja, nostalgični detalji i vedri kolorizam.

 

 


Mnogi njezin dom iščitavaju kao vješt spoj različitih stilova odnosno uspjelu eklektiku. Na neutralnoj bazi bež i bijelih tonova (svi podovi pobojani su u bijelu boju) blogerica kombinira prirodnu boju drveta te tamo plavu i crnu, s akcentima u crvenoj, ružičastoj i narančastoj.


 


Kuhinja je svakako najmoderniji dio doma. Crne ravne plohe donose dašak minimalizma u dom, a stavljanje polica umjesto gornjih elemenata podsjeća na starinske kuhinje, kakve su nekada krasile domove.

 

 


Pored blagovanja, prostorija koja najčešće mijenja svoj izgled u ovom prekrasnom domu jest dnevni boravak. Stolice mijenjaju svoje pozicije, iseljavaju se i vraćaju, a dekoracije poput retro igračaka i uspomena, postera, fotografija i sl. stalno mijenjaju postav. Zamjetno je odsustvo zavjesa jer blogerica želi na taj način što više prirodnog svjetla dovući u svoj dom.U potkrovlju se nalazi privatna zona – roditeljska spavaonica te dvije prostorije u kojima se odmaraju, igraju i uče Louisine kćeri Merle i Neel koje su i same sudjelovale u uređenju prostora rezerviranog za njih.

 


Komentari