Moderno, vedro i otkačeno: super dom za mladi par i dvoje djece

Mlada četveročlana obitelj iz Minska poželjela je moderan i praktičan dom bez previše detalja i teških boja i uzoraka, no nije se namjeravala pritom odreći veselih i vedrih boja. Dodatni zahtjev odnosio se na stvaranje još jedne spavaće sobe. Donosimo vam prijedlog idejnog rješenja koji je za njih izradio Zrobym architects

 


Bjeloruski studio Zrobym architects potpisuje prijedlog preuređenja dvosobnog stana u Minsku, koji je nakon njihove intervencije postao trosobni. To je naime bio jedan od zahtjeva koji su vlasnici, mladi par s dvoje djece stavili pred arhitekte budući da su htjeli dodatnu sobu za sebe jer su svoju odlučili prepustiti mališanima. Stan se sastojao od ulaznog prostora, kupaonice, smočnice, kuhinje te dviju većih prostorija – spavaće i dnevne sobe.

 

3D vizualizacija: Zrobym architects

Novim rasporedom dobila se dodatna spavaća soba na prostoru nekadašnje lođe i dijela kuhinje koja je sada, ruđenjem zida, postala dio otvorenog prostora s dnevnim boravkom. Zonu kuhinje i boravka vizualno dijeli stol za blagovanje.

 

3D vizualizacija: Zrobym architects

Također, prostor smočnice, na prijedlog arhitekata, pretvoren je u garderobni prostor budući da je spavaća soba vlasnika mala i ne može primiti ormare za odjeću. Taj problem mogao se rješiti smještanjem ormara u dječju sobu, no onda bi se smanjio prostor za igru te bi soba bila zagušena namještajem.

3D vizualizacija: Zrobym architects

Drugi zahtjev vlasnika odnosio se na način uređenja – htjeli su moderan i jednostavan stan, kombinaciju minimalizma i skandinavskog dizajna, ali da istovremeno bude topao i vedar, budući da to odgovara njihovom senzibilitetu i da u njemu žive djeca.

3D vizualizacija: Zrobym architects

 

 

 

Komentari