ADAPTACIJA STARE KUĆE: novi izgled i raspored prilagođen je potrebama mlade četveročlane obitelji

Starinska kuća na periferiji Pariza doživjela je preuređenje prije nego se u nju doselila mlada obitelj s dvoje djece. Pogledajte kako sada izgleda i inspirirajte se!

 


Poljski studio Shoko Design potpisuje uređenje obiteljske kuće na periferiji Pariza. Riječ je o staroj kući od 200 četvornih metara na dvije etaže, s visokim stropovima, velikim otvorima, dvostrukim vratima i debelim zidovima u kojoj se godinama nije ništa obnavljalo, tako da je bila potrebna temeljita adaptacija.

 

Foto: Marcin Grabowiecki

Ona je bila potrebna i zbog modernizacije prostora i prilagođavanja potrebama vlasnika. Stoga su tri prostorije – kuhinjam dnevni boravak i blagovaonica spojene u jedan otvoreni prostor, dok su na drugoj etaži hodnici pretvoreni u ugradbene ormare te je od male djevojačke sobe napravljena kupaonica. Do tada je postojala samo jedna kupaonica, i to u prizemlju, a sada je ona postala gostinjski toalet.

Foto: Marcin Grabowiecki

Iako je micanjem zida otvorena prema boravku i blagovanju, kuhinja ipak ima privatnost jer je prostor u kojem se nalazi postao svojevrsna niša. Blagovanje je izmaknuto prema prozoru te nudi pogled na vrt, a odabirom crne boje stolica i stola stvoreno je vizualno razgraničenje od boravka i kuhinje.

Foto: Marcin Grabowiecki

Centralni dio boravka je kutna garnitura u umirujućoj zelenoj nijansi, a pridruženi su joj elegantni klub stolić te naslonjač u neutralnoj sivoj. ZA razliku od dnevnog prostora, boje u spavaonicama su intenzivnije i tamnije. Čitav dnevni prostor, kao i spavaonice, uvelike su inspirirane skandinavskim i klasičnim stilom koji se vješto isprepliću te stvaraju praktičan i elegantan dom.

Foto: Marcin Grabowiecki

 

Komentari