Moderan dvosobni stan plijeni pažnju sjajnom rasvjetom i originalnim detaljima

Udoban i funkcionalan stan nudi i visoku razinu stila, profinjenosti i trendova u dizajnu. Osvaja svojom jednostavnošću, ali i zanimljivim rješenjima daleko od konfekcije. Mnogi će se u ovaj interijer zaljubiti na prvi pogled, ali to nas nimalo ne čudi…

 

Malo je toga što vas neće ostaviti bez daha u ovom dvosobnom stanu u centru Ljubljane. Sjajno kombiniranje boja, stilova i materijala, savršeno koketiranje minimalizma i dizajnerskih trendova s tradicijom, sjajna rasvjetna tijela, originalni detalji, savršen pogled na grad…. Stoga nije ni čudo ako se u njega zaljubite već na prvi pogled. U dizajnu je to, kao i u stvarnom životu, itekako moguće jer je tu primaran onaj vizualni dojam i estetika.

Arhitektice Petra Zakajšek i Helena Bernik iz slovenskog studija GAO arhitekti uredile su ga za mladi poslovni par koji je želio nakon napornog radnog dana uživati u udobnom i ukusno namještenom prostoru, u kojem neće biti previše detalja i boja. Vlasnici su ljubitelji modernog dizajna i minimalizma, pa je glavno stilsko usmjerenje i išlo u ovome pravcu.

Cijelim stanom dominira crna boja kombinirana s nijansama sive i bijele. Ovaj neutralni spektar vješto je nadopunjen elementima koju su oplemenili prostor i dali izvrstan kontrapunkt – punim drvetom, hrastovinom od koje su načinjeni dijelovi namještaja, te obloženi podovi u dnevnoj zoni i spavaćoj sobi te detaljima u zlatnim nijansama. To se prije svega odnosi na unutarnju policu koja se nalazi u crno pobojanom zidu u boravku, a koja ima zlatni okvir naglašenog volumena.

Od ostalih elemenata svakako treba izdvojiti dizajnersku rasvjetu – visilice napravljene od crno pobojanog metala i debelog užeta i koje tvore klaster budući da su postavljene na različite visine te kuhinjski otok koji je djelomično radna ploha a djelomično klasični blagovaonski stol.

 

Izvor: GAO Arhitekti

Komentari