Ugodan stan od 38 kvadrata: nježne boje s čistim linijama stvaraju pravu čaroliju

Mali dvosobni stan u skandinavskom stilu oduševljava izborom boja: pored osnovnih neutralnih bijele, sive i bež, dodane su tople zemljane te nježna nijansa zelene na kuhinjskim elementima

 

 

Stan od 38 kvadrata osvaja svojom organizacijom prostora u koji je uspjela stati i spavaća soba, ali i stilom, naročito odabirom boja. Neutralnoj paleti sastavljenoj od sive, bijele i bež, dodani su, pored crnih akcenata, i smeđe i zelene nijanse. Sve ove boje na neutralnoj pozadini stvaraju topao interijer koji dobiva mekoću i nježnost.

Vjerojatno će vam, kao i nama, favorit biti svijetla nijansa zelene, koju često zovu i kadulja zelena. Ona određuje karakter ovog dijela stana. Osvježila je prostor cijele dnevne zone u koju se ulazi iz malog pretprostora s vješalicom za kapute i jakne.

Foto: Anders Bergstedt

U dnevnoj zoni svaki kutak je pomno osmišljen – od kuhinje, preko blagovanja s malim okruglim stolom i prekrasnim stolicama od tamnog drveta koji se savršeno slažu sa zelenim kuhinjskim frontama, pa sve do klub stolića, sofe i galerije crno-bijelih slika na zidu iza nje.

Foto: Anders Bergstedt

Spavaća soba, u koju se ulazi iz dnevne zone, u toplim je smeđim tonovima. Ono što je zanimljivo u spavaonici je ista nijansa zidova i garderobnog ormara te predimenzionirana noćna lampa od papira.

Foto: Anders Bergstedt

Dodatni adut stana su veliki prozori kroz koje dopire obilje prirodne svjetlosti što čini ovaj mali interijer prostornijim.


Izvor: Entrance Makleri

Komentari