MODERAN DOM ZA ČETVERO: sjajno osmišljen i iskorišten prostor u obiteljskom stanu

Želja većine vlasnika koji imaju malu djecu jest stvoriti moderan, funkcionalan i ugodan prostor koji će odgovarati potrebama svih članova obitelji i koji će, prije svega, imati atmosferu doma. Pronašli smo baš jedan takav stan, koji je pravi užitak za oči, ali i izvor inspiracije

 

 

 

Dizajnerica Alina Ursova iz studija Buro 2D potpisuje projekt uređenja trosobnog stana u novogradnji u Sankt Peterburgu. Izgled stana kao i sva estetska i funkcionalna rješenja pratili su zahtjeve klijenata, mladog bračnog para s dvoje djece.

Klijenti su željeli da njihov novi dom površine 64 kvadrata bude moderna, ali topla i funkcionalna oaza u kojoj će se osjetiti atmosfera doma. Također, htjeli su da se prostor maksimalno iskoristi kako bi se osigurao dovoljno velik prostor za skladištenje odjeće i ostalih stvari.

Foto: Buro 2D

Dizajnerica se odlučila za svijetlu paletu boja, u kojoj dominiraju bijela i bež te siva. To je učinilo interijer modernim, ali i svjetlijim. Prostor uz pomoć ovih temeljnih boja dobiva dojam prozračnosti. Bež nijanse uglavnom se nalaze na uzorcima drvenih površina i provlače se cijelim stanom – od kuhinje, preko dviju spavaćih soba, hodnika te kupaonice. U kupaonici drveni su uzorci najviše dominantni jer se tako htjelo utopliti dodatno ovaj načelno hladna prostor, budući da su podne i zidne obloge od keramike.

 

Foto: Buro 2D

Iz hodnika, koji je u potpunosti iskorišten na ugradbene ormare u kombinaciji s policama, ulazi se najprije u dnevnu zonu koja je otvorenog koncepta. Prostor dnevnog boravka i kuhinje povezuje veliki stol za blagovanje, koji se po potrebi, može i razvući. Kada je ‘početnoj poziciji’ dovoljno je velik za cijelu obitelj.

Prostor iznad sofe iskorišten je za police za knjige, a tv zid koji još uvijek čeka tv prijamnik, i kao radni kutak.

Foto: Buro 2D

Jedina promjena u stanu odnosila se na zamjenu soba – kako bi dvoje djece imalo u svojoj sobi dovoljno prostora za igru, učenje, odmor i dva zasebna kreveta, dizajnerica je predložila da vlasnici svoju sobu ustupe djeci. Tako je roditeljska spavaonica osmišljena na mjestu dječje sobe, s malim ugradbenim ormarom u kombinaciji sa stolom za šminkanje. Kako je ormar u spavaćoj sobi jako mali, problem garderobe vlasnici su riješili ugradbenim ormarima u hodniku.

Foto: Buro 2D

 

Komentari