Suprotnosti se privlače: jaki kontrasti boja u sjajno uređenom stanu

Moderni dvosobni stan u Finskoj savršeno primjenjuje načelo kolorističkog kontrasta u unutarnjem dizajnu: bijela i svijetlo siva te svijetlo drvo kombinirani su s tamno plavom i crnom čime je stan dobio na dinamici

 

Dvosobni stan kojeg su vlasnici sami uredili predivan je i moderan prostor zahvaljujući odabranim komadima namještaja, sjajnim detaljima, ali i kolorističkim kontrastima. Stil uređenja je moderan i uvelike se oslanja na skandinavski dizajn, no vlasnici su odlučili da asketskoj bjelini dnevne zone koju čine kuhinja, blagovanje i boravak suprotstave tamno plave tonove spavaće sobe. Suzdržanost jednog dijela stana dobila je svoju suprotnost u spavaonici s dramatičnim i naglašenim tapetama s cvjetnim uzorkom, koji je sada veliki trend.

Kontrasti su inače dobrodošli u interijerima jer ih čine zanimljivijima i dinamičnijima, a tako se bolje mogu istaknuti neki detalji, uzorci ili komadi namještaja. Kako se vlasnicima činilo da će dominacija sive i bijele s crnim i akcentima u svjetlom drvetu u cijelom stanu biti previše, odlučili su se da jedna prostorija bude u tamnim tonovima. Odabrali su smirujuću nijansu plave koja je, uz smaragdno zelenu, nadolazeći trend za 2019-u.

 

Komentari