Oaza topline i elegancije: kada dizajnerica interijera uređuje stan za mamu

Zavirite u prekrasan stan koji je mlada ukrajinska dizajnerica interijera Oksana Dolgopiatova uredila za svoju mamu, umirovljenicu koja je poželjela modernizirati svoj dom, ali da se u njemu ipak zadrži dašak klasike i elegancije

 

Trosobni stan u zgradi u Kijevu staroj preko pola stoljeća doživio je veliku transformaciju zahvaljujući mladoj i talentiranoj dizajnerici interijera Oksani Dolgopiatovoj. Za nju je ovaj zadatak bio poseban jer je klijentica bila njezina majka koja je željela da njezin dom dobije posve novo lice. U interijeru u kojem ništa nije mijenjano desetljećima bilo je potrebno učiniti temeljitu adaptaciju podnih i zidnih obloga, nabavku novih sanitarija, uređaja te kuhinjskog i ostalog namještaja, detalja i dekora.

Dizajnerica je odlučila spojiti dvije najveće prostorije u stanu – dnevni boravak te kuhinju koja je u svome sklopu imala i blagovaonicu. Rušenjem zida koji ih je dijelio sada smo dobili otvoreni prostor u dnevnoj zoni, a blagovanje je točka koja povezuje dnevni boravak s kuhinjom. Stil uređenja je moderna klasika koja je dala prostoru bezvremenost i eleganciju, a trendi detalji poput mramora, drvenih obloga na zidu, minimalističkih visilica i tapeta dali su prostoru atraktivnost. Odabir boja je doista širokog spektra – na neutralnu bazu sivih i bež tonova stavljeni su akcenti u smeđim, prljavo ružičastim, bijelim, maslinastim i crvenim nijansama.