Moderan i topao trosobni stan sa sjajno raspoređenim rasvjetnim tijelima

Interijer od 60 četvornih metara u Kijevu prije adaptacije funkcionirao je kao komforan dvosoban stan. Budući da vlasnici imaju dijete, željeli su preuređenjem stvoriti i još jednu spavaću sobu za svoga mališana

 

Dvosobni stan od 60 m2 u Kijevu adaptacijom je postao trosobni budući da su novi vlasnici imali potrebu za još jednom dječjom sobom. Nova soba intervencijom Fateeva Design studija napravljena je od kuhinje, dok je kuhinja premještena u dnevnu sobu i smočnicu. Nevelikih je dimenzija, ali se dojam njezine skučenosti gubi zbog toga što je postala dio otvorenog prostora s blagovanjem i kuhinjom. Osim nove prostorije, adaptacijom su promijenjene i podne obloge, sanitarije u kupaoni te kompletan namještaj.

Kako bi se što bolje iskoristio prostor, većina namještaja rađena je po mjeri, a vrata koja vode iz hodnika u dnevnu sobu su proširena odnosno srušena. Hodnik i dnevna zona tako postaju jedan prostor, djelomično odijeljen stupom koji ima ulogu ormara te staklenom pregradom. Tako se stvorio dojam prostornosti i u jednom i drugom prostoru. Dnevna zona izgledala bi znatno skučenije da su zadržana klasična vrata. Dodatna iluzija prostornosti stvorena je ogledalom koje se proteže cijelim jednim zidom.

Na bijelu bazu koja dominira stanom, stavljeni su akcenti u toplim smeđim te plavim tonovima, dok su u glavnoj spavaćoj sobi zastupljene i pastelne nijanse. Ono što osim dobre organizacije prostora plijeni pažnju u ovom stanu za tročlanu obitelj jest igra rasvjetnim tijelima. Osim osnovne rasvjete, dizajneri su interijer obogatili ambijentalnom zidnom i stropnom rasvjetom koja stvara poseban, topao ugođaj u domu.