Siva boja, cigla i drvo bili su dobitna kombinacija za dojmljiv moderni dom

Spoj skandinavskog i industrijskog dizajna urodio je prekrasnim obiteljskim domom, kućicom u nizu u poljskom Poznanu. Dominaciju sivih tonova oplemenili su drvo i opeka te lijepi i profinjeni detalji s dušom 

Siva vlada interijerima već godinama i čini se da nikada neće dosaditi. Osim što je još uvijek u trendu ona je vrlo zahvalna nijansa jer se može kombinirati s mnogim drugima i odgovara u svim stilovima. Blaga je i profinjena, nikada napadna, pa čak i kada su najtamnije nijanse u pitanju. Mnogima se čini pomalo hladnom i suzdržanom, no to se lako da izbjeći kombiniranjem više nijansi sive ili s drugim nijansama kao i materijalima, ovisno što želite postići u prostoru.

Vlasnici kućice u nizu u poljskom Poznanu poželjeli su da u njihovom domu, uređenom u skandinavskom stilu vlada prirodnost i toplina, stoga su dizajneri iz Shoko Design studija nijansama sive dodali drvo i ciglu. Tako je prostor od 200 četvornih metara postao sjajan spoj skandi i industrijskog stila, poseban i zbog dobrog odabira detalja. Siva, bijela i crna su prisutne u gotovo svakoj prostoriji doma, koji se sastoji od prostrane dnevne zone i garaže u prizemlju te tri spavaće sobe i radnom sobom na katu, baš kao i drveni elementi. Opeka je najviše zastupljena u dnevnoj zoni – zid oko šanka najjači je stilski adut u ovoj prostoriji, iz koje se pruža pogled na zelenilo u vrtu.

Komentari