Moderan i topao obiteljski dom s puno prostora za dječju igru

Interijer je inspiriran minimalizmom i geslom ‘manje je više’, no kako je ipak riječ o obiteljskom domu u kojem živi par s dvoje djece i toplina je važan element, dizajneri su odlučili upotrijebiti drvo kao jedan od osnovnih materijala. A ono što najviše plijeni pažnju jest posebno osmišljen kutak za igranje

 

Obiteljski stan na Tajvanu koji potpisuje studio Awork Design uređen je u minimalističkom stilu, no istovremeno je, zbog velikih drvenih površina kombiniranih s neutralnim sivim crnim i bijelim nijansama, topao i ugodan, vrlo intimne atmosfere. Pored toga, vlasnici su željeli da stan ima što više prostora za djecu i njihovu igru, pa je središnji dio stana – boravak, blagovanje i biblioteka, kojima se pridružio i hodnik – otvoren prostor. Tako je dobar dio stana postao prostor za nesmetanu igru mališana.

Zona odnosno punktovi za igranje nalaze se u hodniku, dnevnoj sobi, biblioteci i dječjoj sobi. Kako je stan otvorenog tipa, moguća je u svakom trenutku komunikacija roditelja i djece – ne samo kada se igraju i zajedno druže, nego i kada se svatko bavi svojim aktivnostima. Kako bi komunikacija bila olakšana, garnitura u dnevnoj sobi ima mogućnost sjedenja s obje strane.

Budući da je hodnik postao dio otvorene dnevne zone, u ulazni dio je ipak, kako bi bio vizualno odvojen od ostatka prostora, postavljena zanimljiva polica od poda do stropa. Polica je, kao i većina namještaja, rađena je po mjeri, a dobar dio zidova ustvari su ugradbeni ormari što je savršeno riješilo problem skladištenja.

Komentari