NOVI DOM ZA MLADU OBITELJ: prijedlog uređenja modernog stana by studio Mirjana Mikulec

Predstavljamo vam projekt studija Mirjana Mikulec interijeri, prijedlog uređenja četverosobnog stana u zagrebačkoj novogradnji koji se prostire na površini od 105 kvadrata.

 


 

U zagrebačkoj novogradnji mlada četveročlana obitelj s dvoje djece pronašla je svoj novi dom, a koncept uređenja su povjerili studiju Mirjana Mikulec interijeri. S obzirom na to da je zgrada nova, nije bilo potrebe za obnavljanjem niti promjenama u rasporedu.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Jedini zahtjev klijenata glede tlocrta odnosio se na pomicanje jednog zida kako bi se dobila veća roditeljska soba. Drugi zahtjev odnosio se na promjenu rasporeda elemenata unutar jedne od kupaonica, a treći da stan nema klasični blagovaonski stol nego samo poluotok u sklopu kuhinje.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Nakon iznošenja zahtjeva i razgovora s klijentima napravljeno je idejno rješenje u dvije varijante, a mi vam donosimo jednu, budući da su razlike među njima doista sitne. Tako možete primijetiti da je studio predložio različite modele naslonjača u dnevnoj sobi.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Stan se sastoji od ulaznog dijela koji s dnevnom zonom čini otvoreni prostor. Unutar dnevne zone nalazi se boravak te kuhinja s poluotokom koji ima ulogu blagovanja. Iz ovog otvorenog prostora uskim hodnikom dolazi se do dviju spavaonica – jedne dječje i jedne roditeljske te dvije kupaonice. Druga dječja soba nalazi se odmah pored ulaza u stan.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Klijenti su bili za opciju modernog i jednostavnog prostora, pa je i koncept uređenja išao u tom smjeru, a kako bi se sve iskoristilo i interijer dobio na posebnosti, predložen je namještaj po mjeri uz dodatke nekoliko gotovih komada.

IDEJNO RJEŠENJE / PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

U želji za prozračnim i modernim prostorom dominiraju svijetle nijanse, prije svega bijela i siva, bez previše uzoraka, ali s akcentima u jačim, upečatljivijim bojama koji su stvorili slojevitost i unijeli dašak raznolikosti.

Komentari