STUDENTSKI STANČIĆ OD 23 KVADRATA: kako se izvukao maksimum u površinom skromnom prostoru

Savršeno jednostavan i savršeno isplaniran – upravo takav je mali funkcionalni stan od 23 četvorna metra u Varšavi čiji projekt potpisuje mladi arhitektonski studio MORR

 

 

 

Poljski arhitektonski studio MORR u nekoliko se godina postojanja specijalizirao za manje interijere namijenjene modernim samcima, studentima kao i onim stanovima za jednokratni najam, koji je i u Poljskoj sve popularniji način odsjedanje turista. Pažnju nam je privukao vrlo jednostavno, gotovo minimalistički uređen stan u Varšavi od svega 23 četvorna metra namijenjen studentici.

Foto: Kamila Palmowska

Iako je kvadratura doista skromna, mladoj stanarki doista u njezinu studentskom gnijezdu, ovoj funkcionalnoj garsonijeri ništa ne nedostaje. Pored mini jednolinijske kuhinje i kupaonice s tuš kabinom, u stanu se nalazi samo jedna prostorija.

Foto: Kamila Palmowska

Zahvaljujući visokom stropu u prostoriji je krevet podignut u visinu te do njega vode uske ljestve. To je omogućilo da ostatak prostora bude dnevni boravak s kutkom za blagovanje.

Foto: Kamila Palmowska

Svaki je centimetar vješto iskorišten, iako prostor, zahvaljujući svom minimalističkom dizajnu i dominaciji svijetlih tonova – bijele, bež i sive ne izgleda nimalo zagušeno. Dnevni prostor ima i kutak za rad smješten ispod prozora te komodu za pohranu stvari kao i ugodnu sofu za odmor i druženje.

Foto: Kamila Palmowska

U dijelu ispod kreveta nalaze se garderobni ormari te mali okrugli stol s dvije stolice namijenjen za blagovanje i druženje.

Većina namještaja rađena je po mjeri jer se tako najbolje iskoristio prostor, a suptilne dekoracije oplemenile su ga i pretvorile u modernu i udobnu studentsku oazu.

Foto: Kamila Palmowska

 

 

Komentari