PALACIO CELESTE: zavirite u pravi arhitektonski i dizajnerski dragulj na Stradunu

Vodimo vas u luksuzni apartman u samom središtu Dubrovnika. Dizajn interijera nosi potpis poznatog hrvatskog arhitekta Duje Kaliterne, koji je uz minimalne preinake unutarnjeg prostora uspio sačuvati dio bogate povijesti grada

 

 

 

Dubrovnik je neizostavna destinacija za svjetske putnike i domaće turist, i to s punim pravom jer je nedvojbeno jedan od najšarmantnijih mediteranskih gradova. Ispunjen gotičkim, renesansnim i baroknim crkvama, samostanima, raskošnim palačama i fontanama, nazivaju ga još i gradom muzejom i živom pozornicom. Okružen je spektakularnim srednjevjekovnim zidinama, koje su dio bogate kulturne i povijesne baštine prepoznate i od strane Unesco-a.

Stare fasade iza svojih drvenih vrata i šarmatnih škura nerijetko kriju fantastično uređenje interijere, kako privatne, tako i one za najam. Jedan od njih pronašli smo tik do Straduna, žile kucavice grada. Riječ o o Palacio Celesteu, novouređenom luksuznom apartmanu smještenom u jednoj od palača. Raspolaže s ukupno 4 spavaće sobe a funkcionira po principu bed & breakfast.

Foto: Dean Tošović

Dizajn interijera apartmana Palacio Celeste nosi potpis poznatog hrvatskog arhitekta Duje Kaliterne, zaslužnog za obnovu i uređenje brojnih luksuznih hotela diljem Jadrana.

„Smješten u nekadašnjeg derutnom dvoetažnom stambenom prostoru, Palacio Celeste predstavljao je pravi izazov za projektiranje. Originalni raspored prostora sa centralnom ”saločom” je sačuvan, kao i brojni povijesni detalji i komadi namještaja koji su ostali do današnjih dana, ali sada brižno restaurirani. Jednako tako otvoreni su plafoni i stara konstrukcija je postala vidljiva“, istaknuo je arhitekt Kaliterna.

Foto: Dean Tošović

Kod interijera se pazilo da sve bude u umirujućim nijansama boje pijeska i slonovače, ništa ne dominira, tek tu i tamo nekakav detalj sa starinskom pozlatom ili modri zastori. Kupaonica je pravo malo zasebno remek djelo, sa sanitarijama Carlo Frattini i trendovskim terazzo uzorkom, koji se koristio kao baza za postolja i zid iza umivaonika. Namještaj i rasvjeta su pomno birani za svaki prostor zasebno, stoga je svaki apartman jedinstven na svoj način.

 

Foto: Dean Tošović

 

Komentari