Jednostavan, vedar i šarmantan stan začinjen retro detaljima

Trosobni stan mladoga para u Gdanjsku opremljen je prema njihovim željama i u potpunosti odražava njihov stil života – ljubav prema kreativnosti, kuhanju, originalnim detaljima i retro dizajnu

 

 

Uređenje doma mladog para, koje potpisuje dizajnerski studio Shoko Design nije bilo pretjerano komplicirano jer su vlasnici i dizajneri vrlo brzo našli zajednički jezik. Zahtjev vlasnika nisu bili brojni te su se odnosili na jednostavan, udoban i vedar dizajn koji u sebi ima draž prošlih vremena. Temelj interijera su moderni stil i neutralne boje, ali je začinjen retro komadima i detaljima iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća te akcentima u tirkiznoj, menta zelenoj i svijetlo plavoj boji. Ove boje dale su svježinu i vedrinu suzdržanoj i neutralnoj osnovi od bijelih, bež i sivih tonova.

Tu su još i crni akcenti koji su dali dramatiku interijeru koji se sastoji od otvorene dnevne zone, spavaće sobe, radne sobe, kupaonice, toaleta i hodnika. Kuhinji je posvećena posebna pažnja jer vlasnici vole provoditi vrijeme kuhajući i ugošćujući prijatelje na večerama. Upravo je kuhinja najviše u retro ozračju, dok je u ostatku stana izraženiji moderni stil. U spavaonici je primjetna inspiracija industrijskim stilom te tamniji tonovi. No, cigla na akcentnom zidu dala je ovoj prostoriji potrebnu toplinu.

 

 

Komentari