Dogodila se ljubav na prvi pogled. U domu modne kolumnistice i blogerice svaka stvar je posebna

Poznata španjolska modna novinarka, kolumnistica i blogerica Paula Ordovás otvorila je za magazin Elle Decoration vrata svoga doma. Kao i kada je o modi riječ, i njezin životni prostor pomno je osmišljen do posljednjeg detalja, a pažnju privlači odabir boja, među kojima prednjače ružičasta i zlatna

 

 

Paula Ordovás, modna novinarka, kolumnistica i kreatorica bloga Mypeeptoes, pokazala je svoj predivno uređen dom u središtu Madrida, koji naziva malom oazom mira koju dijeli sa suprugom i psićem. Otkriva kako joj nije bilo lako pronaći stan koji će površinom odgovarati njezinim potrebama te istovremeno biti udaljen od gradske vreve i u kojem će se prije svega čuti zvuk tišine.

“Potraga je trajala više od dvije godine, ali kada sam ugledala ovaj stan, bilo mi je jasno da sam napokon pronašla dom za sebe i supruga. Svijetao i prostoran stan s velikom terasom i zaklonjen od buke s ulice, budući da se nalazi u dvorišnoj zgradi, ovaj stan je ispunjenje mojih snova. Bilo je nemoguće ne zaljubiti se u njega na prvi pogled. Ponekad zaboravite da ste u centru grada”, otkriva blogerica za španjolsko izdanje magazina Elle Decoration.

Foto: Pablo Sarabia

 

No, današnji izgled uvelike se razlikuje od onoga kakvog je Paula zatekla u interijeru.

“Bila je to bezlična kutija sa strašnim tapetama na zidovima i namještajem starim oko 30-ak godina, a kupaonica je izgledala vrlo neugledno. Sve je to moralo ići van i krenuli smo ispočetka, od novih instalacija, podova pa sve do namještaja i detalja”, kaže Paula.

Rezultat je vrlo eklektičan i vrlo ugodan interijer u kojem se miješaju različiti stilovi i tehnike: klasični, moderni, antikni i dizajnerski namještaj, umjetnički predmeti, svijetli tekstil i dodaci. Sve to čini neobičnu „mješavinu“ koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: Pablo Sarabia

Zlatni komadi poput rasvjetnih tijela, vaza, statua čine vrlo originalnu kombinaciju s raznobojnim marokanskim jastucima stvarajući elegantnu i profinjenu i istovremeno živu i opuštenu atmosferu Marakeša. Najdraži kutak, pored garderobe, joj je u dnevnoj sobi.

“Moja ružičasta sofa je doista pravi anti-stresni komad. Ima takvu moć opuštanja i svaki put sam sretna kada iznova shvatim kako me opušta njezina udobnost, mekoća i neodoljiva ružičasta nijansa”, ističe blogerica koja je sama uređivala svoj dom budući da je velika ljubiteljica arhitekture i unutarnjeg uređenja te da ništa u svome novom domu nije željela prepustiti slučaju.

Foto: Pablo Sarabia

U Paulinom stanu ima puno umjetničkih predmeta i to nije slučajnost. „Ljubav prema umjetnosti naslijedila sam od svoje majke, dekoratorice i kolekcionarke antikviteta. Braći i meni svako malo poklanja nešto iz svoje zbirke, tako da i mi stvaramo svoje kolekcije”, kaže.

 

 

Komentari