ADAPTACIJOM DO DODATNIH KVADRATA: šarmantni mali stan na posljednjem katu zgrade dobio je galeriju

Postojeći stambeni prostor od 35 kvadrata proširio se za dodatnih 7 kvadrata, ali u visinu. Tako je interijer dobio dodatno mjesto za spavanje s pogledom na nebo i oblake

 

 

Predstavljamo vam stanu u Stockholmu koji je renovacijom dobio dodatne kvadrate. Iskorištena je visina stropa od četiri metra koja je omogućila stvaranje galerije u koji je premješten prostor za spavanje. Naime, spavaonica je u prijašnjem rasporedu bila u zasebnoj prostoriji koja je bila toliko mala da ju je vlasnik izgradnjom galerije odlučio tamo smjestiti.

 

Prostor u kojem je bila spavaonica prenamijenio je u gostinjsku sobu. Vlasniku se osim toga svidjela ideja da spavaonica bude u atraktivnom prostoru galerije u koju se dolazi stepenicama iz središnjeg dnevnog prostora. Kosine su spavaonici dale intimu i toplinu.

 

Foto: Planete Deco

U središnji prostor vodi hodnik, s kojega je moguće odmah izaći na terasu koja je svojom površinom znatno povećala ukupni životni prostor, tim više što je natkrivena. Kako bi i dnevni prostor bio povezan s terasom, zid između hodnika i socijalne zone je srušen. Tako i više prirodne svjetlosti dopire do kuhinje s blagovanjem na koje se u produžetku nastavlja dnevni boravak.

Foto: Planete Deco

Adaptacijom su obnovljeni podovi, zidovi te promijenjena kuhinja kao i namještaj u dnevnom prostoru, uključujući i ormare na kojima je tv prijamnik. Starim komadima namještaja opremljena je terasa, koja je adaptacijom natkrivena pa sada funkcionira kao mini dnevni boravak.

Zbog dobre izolacije, u njoj je moguće boraviti tijekom hladnih jesenskih i zimskih mjeseci te biti povezan s gostinjskom sobom te središnjim dnevnim prostorom.

 

 

Komentari