SJAJNO UTOČIŠTE: drvena kuća usred šume privlači pažnju pozicijom, eksterijerom i crnom fasadom

Kuća pokraj američkog gradića Portlanda u saveznoj državi Maine ima sjajnu poziciju: dovoljno je blizu grada i obale, a istovremeno je okružena zelenilom i ima potrebni mir.

 

 

 

Male drvene kuće postale su veliki trend u stanovanju – želimo ih ne samo kao mini objekte u svome dvorištu ili kao vikendice u unutrašnjosti nego i kao životni prostor u kojem ćemo provesti cijelu godinu.

A među drvenim kućicama naročito su popularni modeli s crnom fasadom. Crna boja nije toliko česta u ovim krajevima, no zato u Americi jest. Ima vrlo dugu tradiciju, koju zapravo vuče od prvih doseljenika i kuća kakve su oni radili. Stoga nije rijetkost na sjeveroistočnom dijelu SAD-a i mjestima gdje su dolazili prvi doseljenici (regija New England) zateći drvene kuće s crno pobojanim pročeljem.

Foto: HGTV

Upravo takvu jednu kuću koja se nalazi kraj Portlanda u saveznoj državi Maine vam predstavljamo. Svidjela nam se ne samo zbog pročelja nego općenito zanimljivo koncipiranog eksterijera i moderne verzije trijema te unutrašnjosti koja je spoj tradicije i modernog dizajna.

Kuća ima idealnu poziciju – dovoljno je blizu grada, ali i obale, a istovremeno i dovoljno daleko od buke i vreve.

 

Foto: HGTV

Već sam ulazni dio vrlo je atraktivan i neobičan i to zbog koraljne boje na vratima te na zidovima hodnika. Unutrašnjost odnosno ostale sobe nisu toliko odvažne u odabiru boja – više su to nijanse koje zovu na opuštanje i stvaraju toplinu.

Dominira zelena boja koja se provlači kroz gotovo sve prostorije doma – od kuhinje, preko blagovaonice i dnevne pa sve do spavaće sobe.

Foto: HGTV

Naglasak je stavljen na zelenu i tople zemljane tonove kako bi se interijer povezao s okolišem, dok je iznimka jedino kupaonica u kojoj dominira plava boja – ona je tu da bi stvorila poveznicu s obalom i morem koje je u blizini.

 

Foto: HGTV
Komentari