Mali stan od 35 kvadrata: boje vina, senfa i mente učinile su prostor originalnim

U manjim stanovima rijetko ćemo pronaći puno boja, naročito onih intenzivnijih. No, u ovom stanu površine 35 kvadrata crvene, crne i žute ne nedostaje. Pogledajte rezultat!

 


U ovom stanu, kojeg su vlasnici uređivali s namjerom najma, pogled s prozora glavna je atrakcija: kako bi se to naglasilo, prozori su “odjeveni” u gipsane ploče s crnim rubovima na obodu.

Prozori su ustvari glavni akteri ovog interijera iza čijeg uređenja stoji dizajnerica Yulia Khokhlova. Ostali znakovi su geometrijski oblici koji se ponavljaju u obliku pravokutnika, kruga i kvadrata.

FOTO: EVGENIJ KULIBABA

Stan je mali, površine svega 35 kvadrata, ali zbog panoramskih prozora čini se da se zid “odmiče” i tako se stvara dojam prostornosti. Ovaj je trik ​​pojačan ogledalima u hodniku.

FOTO: EVGENIJ KULIBABA

Usto, postavljena je staklena pregrada između prostora kuhinje i dnevnog boravka te spavaće sobe, svi ormari su ugradbeni i uglavnom je cijela baza u bijelim tonovima pa ga to čini također većim. Na neutralnu svijetlu bazu dodane su crvena u nijansi vina, žuta u nijansi senfa i zelena u nijansi mente.

FOTO: EVGENIJ KULIBABA

Stan je ispunjen i originalnim detaljima, a jedan od njih je i neonska rasvjeta.

Inspiracija za projekt, osim impresivnog pogleda s prozora, bila je slika “Družina Sanatorium” umjetnice Varye Shchuke koja se sada nalazi iznad sofe.

FOTO: EVGENIJ KULIBABA

Od prve skice bila je prisutna u projektu, postavljajući shemu boja i raspoloženje. Na slici se vide svi oblici i motivi prisutni u interijeru.

Komentari