DVOETAŽNI STAN JEDINSTVENE ATMOSFERE: sjajna kombinacija uredskog i životnog prostora

U širem centru Rotterdama skriva se prekrasan dvoetažni stan zanimljiva rasporeda. Prizemlje je rezervirano za dvije uredske prostorije, a gornja etaža je lijep i topao stambeni prostor pod kosim krovom, inspiriran s nekoliko stilova, no među njima ipak prednjači rustika

 

 

 

Dvoetažni stan u Rotterdamu nalazi se u zgradi iz 1910. godine te je u potpunosti renoviran prije nekoliko godina. Prilikom adaptacije zadržani su izvorni zidovi od opeke kao i grede te neobične kosine na gornjoj etaži, dok je ostatak uređenja modernizirana verzija rustikalnog, skandinavskog i industrijskog stila.

 

Foto: Funda

Pored starosti zgrade i zanimljivog stila uređenja, posebnost ovoga interijera od 110 četvornih metara je njegov koncept u kojem je donji prostor radni i sastoji se do dvije prostorije, dok je gornja etaža privatni stambeni prostor u kojem se nalazi dnevna zona te glavna spavaća soba s garderobom, gostinjskom sobom, vešerajem te kupaonicom i gostinjskim WC-om. Donja etaža također ima mali toalet.

 

Foto: Funda

Uske metalne stepenice vode do gornje etaže i otvorene dnevne zone koja se proteže s obje strane stana. Dnevni boravak nudi pogled na ulicu i prekrasan park, a blagovaonica s druge strane ima izlaz na krovnu terasu koja također nudi sjajan pogled.

Foto: Funda

 


Otvoreni prostor kao i u nekim dijelovim vrlo viski strop omogućuju veći dojam prostornosti i prozračnosti, što je bitno budući da je riječ o potkrovlju te da prevladavaju drvo i topli zemljani tonovi s jednim vrlo upečatljivim detaljem – zidom od opeke. Ovaj zid od opeke još više do izražaja jer se nalazi u dijelu boravka gdje se nalazi kamin i dva naslonjača.

Foto: Funda

Moderna kuhinja s otokom za kuhanje smještena je usred dnevne sobe. Zbog ove pozicije kuhinje uspostavljena je njezina komunikacija s jedne strane s blagovaonicom i terasom a s druge s dnevnim boravkom.

Foto: Funda

 


Klizna vrata dijele socijalnu od privatne zone gdje se nalaze dvije spavaonice – glavna i gostinjska uređene u smirujućim tamnim tonovima.

Foto: Funda

 

Komentari