Pravi mali biser: adaptacija stare kućice u šumi nebodera

Mladi par odlučio je kuću u São Paulu temeljito preurediti prije useljenja. Adaptacija je uključivala rušenje zidova, nove instalacije, namještaj, podne i zidne obloge, ali i gradnju atraktivne terase na vrhu kuće

 

Casa Piraja, mala uska kuća od 100 četvornih metara u São Paulu pripada već trećoj generaciji iste obitelji, a najmlađi potomci, koji su je dobili u nasljedstvo, odlučili su je obnoviti od temelja. Kuća u kojoj su živjeli baka i djed, a zatim njezini roditelji, mlada je vlasnica odlučila unaprijediti i što se tiče stila, ali i kompletnog izgleda te u njoj stvoriti ugodan, funkcionalan i moderan dom za svoga partnera i njihova psa. Da bi to postigli, srušili su unutrašnje pregrade, osim nosivih zidova, te dio vanjskih zidova, kako bi povećali otvore.

 

Estudio BRA

 

Cilj je, među ostalim, bio dovesti više svjetla u prostor, učiniti ga funkcionalnijim te iskoristiti krov za terasu. Terasa na krovu bila je pun pogodak budući da kuća ima vrlo malo dvorišnog prostora u koji ne dopire puno svjetla. Ovako je iskorištena ravna površina krova i bolji pogled koji ona nudi. Prizemlje je rezervirano za dnevnu zonu s izlaskom na malu terasu s roštiljem koja postaje produženi dnevni boravak, dok je gornja etaža rezervirana za spavaonice.

 

Estudio BRA