DOM ZA ČETVERO: prirodni materijali i odvažni koloristički naglasci stvorili su originalan interijer

“Sto kvadrata za sve” naziv je projekta uređenja stanova i uvelike odražava glavnu ideju i koncept koju su vlasnici, bračni par s dvoje djece, realizirali u suradnji s dizajnericom Gulnarom Mitjuškinom

 


Četverosobni stan na posljednjem katu moskovske novogradnje udoban je i ugodan prostor po mjeri njegovih stanara – bračnog para i dvoje djece. U 100 četvornih metara dizajnerica Gulnara Mitjuškina nastojala je zadovoljiti sve potrebe i zahtjeve vlasnika, a u tome su veliki saveznici bili vrlo dobar raspored, veliki panoramski prozori u dnevnom prostoru te visoki stropovi koji su omogućili galeriju. Ona je kreirana u dnevnom prostoru, iznad kuhinje te u jednoj od dječjih soba.

Foto: Evgenij Kulibaba

“Klijenti su par s dvoje djece osnovnoškolske dobi, dječakom i djevojčicom. Obitelj je vrlo aktivna, sportska, otvorena za sve novo. Već na prvom sastanku zajednički smo smislili naziv projekta, “100 metara za sve”, koji uvelike odražava glavnu ideju i koncept projekta. Naš je zadatak bio iskoristiti prostor što učinkovitije, ostvariti sve želje i za svakog člana obitelji stvoriti njegov ugodan i udoban kutak”, otkriva dizajnerica.

Foto: Evgenij Kulibaba

Osim da bude ugodan i funkcionalan, vlasnici su željeli da njihov novi dom bude moderan prostor s retro elementima a proces slaganja zahtjeva je bio vrlo zanimljiv.

“Svi su, uključujući i djecu, napravili popis svojih želja, a moj zadatak je bio spojiti ih u jedan interijer i oživjeti. Tako su sve prostorije plod osluškivanja želja i osobnosti vlasnika. Užad, mreže i plave nijanse provlače se u dječakovoj sobi jer voli more i sve povezano s njim, a polukat unosi pomalo avanturistički nautički duh. Soba za djevojčicu uređena je u pastelnim nijansama tirkizne, ružičaste i plave boje, prema izboru male vlasnice”, objašnjava dizajnerica.

Foto: Evgenij Kulibaba

Dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica spojeni su u otvoreni trapezoidni prostor s galerijom. U užem  dijelu nalazi se prostor za kućno kino s kaučem koji se sastoji od modula pa se može složiti u nekoliko kombinacija.

U uređenju, inspiriranom skandinavskim i industrijskim dizajnom, prednost je dana prirodnim materijalima i toplim zemljanim tonovima. Na podu je hrastov parket i lijevani beton, a zidovi u kuhinji obloženi su pravom starinskom opekom, a TV zona naglašena je keramičkim oblogama na zidu, koje oponašaju korodirane površine. Panoramski prozori ukrašeni su rimskim zavjesama od prirodnog platna.

 

Foto: Evgenij Kulibaba

Uz moderno opremljenu kuhinju postoji zasebna praonica rublja s perilicom rublja i sušilicom rublja.

 

Komentari