MODERNI BOHO RAJ: svijetli tonovi donijeli su ugodu i mekoću u ovaj moderni dom

Posljednja etaža stare građanske kuće doživjela je potpunu transformaciju i pretvorena u ugodni dom u svijetlim tonovima. Ako želite inspiraciju boho stilom u modernoj i pomalo elegantnoj verziji, onda je ovo pravi interijer za vas!

 


Prostrani četverosobni stan prošao je kroz temeljitu adaptaciju, a projekt uređena potpisuje poljski studio Shoko Design. Ljubiteljima interijera je ovaj dizajnerski studio već odavno poznat, jer smo na našem portalu objavili nekoliko njihovih projekata koji su polučili veliki interes.

I nama je teško odoljeti projektima uređenja iza kojih stoji Shoko Design, pa ih rado dijelimo s vama.

Foto: Marcin Grabowiecki

Stan u koji vas ovaj puta vodimo nalazi se na posljednjem katu stare građanske kuće i zauzima površinu od 140 četvornih metara. Prvotni raspored u kojem su pored dnevnih prostorija postojale tri spavaće sobe sada je nešto promijenjen.

Foto: Marcin Grabowiecki

Novi koncept je jednu spavaću sobu pretvorio u dnevni boravak te ju rušenjem zida spojio s drugom prostorijom u kojoj je sada blagovaonica. Ona prije nije postojala kao zasebna prostorija nego je postojao blagovaonski stol unutar kuhinje.

Foto: Marcin Grabowiecki

Tako se dobila velika prostorija u kojoj su boravak i blagovaonica, spojena velikim dvostrukim staklenim vratima s kuhinjom. Dnevna zona sada je bolje povezana ali i veće površine, što je i bila želja vlasnika.

Foto: Marcin Grabowiecki

S druge strane hodnika nalaze se velika spavaća soba, kupaonica, gostinjski toalet i jedna mala soba koja još nema namjenu i nije u potpunosti uređena. Prema planovima vlasnika, jednog dana bi postala dječja soba.

Foto: Marcin Grabowiecki

Kako su vlasnici željeli ugodan i moderan prostor koji ima starinski štih, dizajneri su kao inspiraciju uzeli boho stil. Tako u interijeru vladaju svijetli i zemljani tonovi, prirodni materijali poput pamuka, trske i lana, drvene površine, pleteni detalji…

Foto: Marcin Grabowiecki

Ormari s ukladama i zlatnim ručkama, ogledala sa zlatnim okvirima te crni akcenti i mramorne površine donijele su eleganciju i profinjenost u interijer koji zbog toga djeluje i malo luksuznije.

Foto: Marcin Grabowiecki

Foto: Marcin Grabowiecki
Komentari