Stan za peteročlanu obitelji: pregrađivanjem se dobila još jedna spavaća soba

Zbog topline, šarma i opuštenosti koju nude, često poželimo atmosferu ladanjskih rustikalnih kuća prenijeti i u svoj život u stambenoj zgradi. Za inspiraciju, pogledajte kako je to učinio bračni par u svojem domu u središtu grada.

 


Trenutno vladajući stilovi – klasika (art deco i mid-century) i industrijski imaju opasnu konkurenciju u rustikalnom stilu. Stoga nerijetko možemo pronaći interijere inspirirane kombinacijama više stilova, jer rustici je teško odoljeti, tim više jer ona donosi neviđeni šarm, toplinu i opuštenost. Rustika nas osim toga podsjeća na kuće za odmor pa budi dodatne pozitivne emocije te nostalgiju.

 

Foto: Olga Šangina

Foto: Olga Šangina

Upravo sve to ima jedan stari gradski stan u kojeg su vlasnici prenijeli atmosferu rustikalne kuće u engleskom stilu, uz pomoć dizajnerice Ire Nosove. Pritom su još u procesu uređena napravili neke prostorne preinake koje su donijele funkcionalnost pa je zadovoljstvo maksimalno. Ostvariti svoje stilske želje i dodatnu prostoriju nije mala stvar, zar ne?

Foto: Olga Šangina

Vlasnici su prije useljenja u svoj novi stan od 80 četvornih metara odlučili obnoviti cijeli prostor te novim rasporedom prostorija dobiti još jednu dječju sobu. Zid između kuhinje i dnevnog boravka je srušen kako bi se dobio otvoreni prostor, povezan s hodnikom, čime se dobio veći dojam prostornosti. A onda se jedan manji dio boravka pregradio i dobila se soba za najstariju kćer vlasnika.

Foto: Olga Šangina

Ostatak stana čine kupaonica i toalet još jedan manji hodnik koji je osmišljen kao garderobni prostor te kutak za odmor i čitanje, dvije spavaće sobe – roditeljska i dječja, za dvoje manje djece. No, ta dječja soba dovoljno je velika da kreveti nisu morali biti na kat, te ima prostora i za učenje i igru, garderobni prostor te jedno malo sklonište pod bajkovitim baldahinom.

 

Foto: Olga Šangina

Nadahnut rustikom i skandinavskim stilom, interijer odiše toplinom i opuštenom atmosferom, koju pojačavaju prirodni elementi, prije svega oni od drveta i od trstike. Prevladavaju svijetli tonovi, uz dodatke jakih kolorističkih akcenata u vidu svijetlo zelene, plave i ružičaste te veseli patchwork uzorci na zidnim i podnim oblogama.

Foto: Olga Šangina

 

 

 

Komentari