Stan prepun prirodnog svjetla i dobrih ideja

Trosobni stan novi su vlasnici, bračni par, u potpunosti adaptirali, a glavni cilj je bio dovesti više svjetla u dom te prostor prilagoditi vlastitim potrebama i načinu života. U ostvarenju njihovih zahtjeva i želja pomogao im je studio La Reine Obrera iz Madrida

 

 

Bračni par Javier i Mariate postali su vlasnici zapuštenoga trosobnog stana u Madridu koji je trebalo iz temelja obnoviti. No, novi namještaj i novi način uređenja nije bio jedini cilj koji su vlasnici htjeli postići adaptacijom. Htjeli su prije svega dovesti više svjetla u interijer, personalizirati svoj novi dom te ga prilagoditi svojim potrebama stvarajući dvije kupaonice. Za projekt uređenja angažirali su madridski studio La Reina Obrera koji je stvorio jednostavan a istovremeno originalan dom, prepun prirodnog svjetla i vedre atmosfere.

Kako bi kuhinja s malim vanjskim otvorom dobila više svjetlosti, za kuhinjski namještaj odabrana je bijela boja te je jedan zid koji je prostor dijelio od hodnika, srušio, a umjesto njega podigla staklena stijena. Tako su prostor dnevnog boravka s blagovanjem povezao s kuhinjom. Hodnik je također opremljen u bijelu boju kako bi se više svjetlosti unijelo u njega. Centralni prostor čini boravak s blagovanjem iz kojih se izlazi na balkon. Posebnost ovoga prostora je u drvenim lamelama kojima je obložen tv zid te strop u dnevnom boravku. Tako se boravak vizualno odijelio od blagovanja te je unesena doza topline u interijer u kojem nema zavjesa.

Iz dnevnog boravka odlazi se s jedne strane u radnu sobu koja služi i kao gostinjska, a s druge u privatnu zonu: dvije kupaonice te spavaću sobu s garderobom. Vlasnici su htjeli zasebnu garderobu te je dio spavaonice također pregrađen staklenim zidom i u njega smještena odjeća. Ostava je pretvorena u kupaonicu kako bi se ispunila želja investitora za dvjema kupaonicama – jednoj s kadom a drugom s tuš kabinom.

Kromatska paleta u interijeru stvara mirnu i opuštajuću atmosferu zahvaljujući neutralnim tonovima. Ovim tonovima dodaju se osvježavajuća plava i zelena, rezervirana za tekstilni dekor, presvlake i posteljinu.

 

 

Komentari