DVOSOBNI STAN OD 25 KVADRATA: nenadmašni pariški šarm u interijeru za mladi par

Garsonijera u Parizu pretvorena je u šarmantni mali dvosobni stan za mladi par, kako bi se dobila zasebna prostorija za spavanje. Savršena inspiracija za sve samce, studente ili za stan za najam!

 

 

 

Domovi koje uređuje dizajnerica Marianne Evennou svojevrsni su manifest pariškog stila. Sposobnost smještanja niza sadržaja u vrlo malu kvadraturu u kojoj je postignuta zavida razina stila donijeli su francuskoj dizajnerici nadimak Kraljica malih prostora. Predstavljamo vam stan koji je pravi primjer za to. Riječ je o garsonijeri koja je nekoć davno bila dio velikog stana. Odijeljenih 25 kvadrata vlasnici su osmislili kao garsonijeru, a novi stanari, mladi par Xavier i Chelo odlučili su podijeliti kako bi dobili zasebnu prostoriju.


To je bio glavni zahtjev koji su vlasnici uputili dizajnerici Marianne Evennou prilikom angažiranja za preuređenje prostora. Od jedne velike prostorije dizajnerica je dobila dvije tako što je stavila dvije gipsane pregrade, ali s prozorima.  Te gipsane zidove dodatno je iskoristila za smještanje ormarića za pohranu, a prozori u zidu donijeli su svjetlo u novostvoreni ulazni prostor i mali dnevni prostor. U ove prostore dodatni izvor svjetlosti dolazi iz kuhinje koja je inače s boravkom povezana u jednu cjelinu.

Foto: Stephan Julliard

Pored donošenja prirodne svjetlosti, unutarnji prostori stavljaju sobe u svojevrsni međusobni dijalog – one su odvojene prostorije, ali istovoremeno ujedinjene. Dizajnerica je vrlo hrabro koristila boje, tako da, suprotno očekivanjima, ne dominiraju svijetle boje. Bijela i siva su zastupljene u gotovo istoj mjeri kao i plavo-zelena, a ovaj kompaktni interijer obiluje i drugim bojama koje su u ulozi akcenata. Također, dizajnerica se nije odrekla ni uzoraka poput pruga na tepisima ili cvijeća na tapetama u ulaznom prostoru.

Foto: Stephan Julliard

 

Komentari