Četverosobni stan za četvero: moderan i ugodan obiteljski dom kojeg je uredila Mirjana Mikulec

Predstavljamo vam novi projekt studija Mirjane Mikulec – uređenje četverosobnog stana za obitelj s dvoje djece. Pogledajte kako je osmišljen prostor od 100 kvadrata!

 


Četverosobni stan na posljednjem katu zagrebačke novogradnje, namijenjen je bračnom paru s dvoje djece, a njegovo uređenje potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri.

Riječ je o stanu od 100 kvadrata koji je podijeljen u dvije zone – dnevnu i spavaću. U dnevnoj zoni, nalaze se kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak, a velik dio zida zauzima staklena stijena zbog koje je prostor bogat prirodnim svijetlom.

“Mogu reći da je meni ovo najveća prednost stana“, ističe Mirjana Mikulec te dodaje:

“Kroz cijeli stan provučena je svijetla podna obloga koju jako volim koristiti, pogotovo kada planiram uklopiti drvene elemente kao što sam to napravila ovdje. U takvim situacijama puno je lakše uskladiti boje drva”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

No, krenimo redom… Dnevni prostor zauzima 37 kvadrata, i podijeljen je u tri cjeline koje su korištene za smještanje potrebnih funkcija.

Kuhinja je zbog pozicije prozora smještena u nišu, a postavljanjem šanka vizualno je odvojena od boravka koji se nalazi u drugoj niši, kraj izlaza na terasu. To je blagovaonicu smjestilo na jedino preostalo mjesto. Iako se možda čini da je na prolazu – to ipak nije slučaj. Zahvaljujući okruglom stolu kretanje je nesmetano i sve jedinice, kao i prolaz prema spavaćem dijelu, ostali su povezani.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

Uređenje možemo opisati kao minimalističko. Paleta boja vrlo je jednostavna – crna, bijela i siva, a jednostavne su i linije namještaja.

“Budući da ne volim hladan dojam koji ovakva paleta boja može ostaviti, odlučila sam se za drvene letvice na zidovima. Isto tako, s njima usklađeni stolci dali su potrebnu toplinu, a prostor ostavili profinjen. Osim drva, na zid u dnevnom boravku odlučila sam staviti i keramiku velikih dimenzija. Jako volim ovu igru toplih i hladnih materijala jer prostoru daje zanimljiv i vrlo privlačan izgled”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

Još jedna stvar koja se ističe u ovom dijelu stana su rasvjetna tijela. S obzirom da dizajnerica voli koristiti crnu boju u detaljima i elementima kada god je to moguće i kada god se klijenti slože s time, isto je učinjeno i ovdje.

Pogledate li bolje fotografije kuhinje i blagovaonice, upravo je crna ta koja zaokružuje izgled. Tu svakako dominira kuhinja koja je gotovo kompletno crna i naglašava eleganciju ovog dijela stana.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

U stanu se nalaze tri spavaće sobe – dvije dječje i roditeljska, a u sve se ulazi iz hodnika koji vodi od dnevne zone. Također, tu su smještene dvije kupaonice i vešeraj. Dječje sobe uređivane su u dogovoru s mladim vlasnicima.

Za razliku od one za djevojčicu osnovnoškolske dobi, muška teen soba uređena je po mjeri pravog gejmera. Zadnja i najveća je roditeljska soba koja ima zasebnu kupaonicu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto Darko Mihalić

Roditeljska soba je uređena u skladu s ostatkom stana. Korištene je jednaka paleta boja, no tamniji tonovi. I ovdje su oni utopljeni drvom, no nešto tamnijim nego u dnevnom dijelu. Umjesto klasičnih vrata, kupaonica je odvojena neprozirnim staklom i zbog toga soba izgleda veće. Budući da je riječ o privatnoj kupaonici, staklo neće narušavati privatnost.

U video prilogu kao i foto galeriji možete detaljnije razgledati stan i inspirirti se!


 

Komentari