Stilska idila u visokom potkrovlju: stan pun svjetla i topline

Stanovi u potkrovlju znaju biti pravo blago mogućnosti, naročito kada angažirate arhitekte i dizajnere kako bi se maksimalno iskoristio prostor i pronašla nova fukncionalna i kreativna rješenja. Stan u koji vas danas vodimo pravi je primjer toga!

 


 

Prostrani jednosoban stan na posljednjoj etaži zgrade u Göteborgu postao je zahvaljujući visini stropa trosoban i dobio još dvije etaže.

U dnevnom boravku napravljene su stepenice koje vode do spavaće sobe, no njezina visina je bila dovoljna da se u jednom dijelu napravi, pod istim krovom i izvorom prirodne svjetlosti, galerija s radnim prostorom.

 

Foto: Anders Bergstedt/Entrance Makleri

Neiskorišteni prostor od 15 četvornih metara koji je postojao iznad stana jednosobnog stana od 38 četvornih metara vlasnici su odlučili otkupiti i pretvoriti u spavaću sobu. Novu prostoriju povezali su s postojećim stanom uskim spiralnim stepeništem koje ide iz dnevne zone.

 

Foto: Anders Bergstedt/Entrance Makleri

Na prijedlog arhitekata dodatno su iskoristili prostor spavaće sobe te u njemu sagradili mini galeriju na koju su smjestili radni kutak, a ispod njega malu privatnu zonu za čitanje i odmor.

 

Foto: Anders Bergstedt/Entrance Makleri

 

 

Komentari