Elegantan stan na zagrebačkom Jarunu

Više od 30 godina star stan na zagrebačkom jarunu zahtjevao je kompletnu adaptaciju. Prostire se na 65 kvadrata. Tlocrtni raspored stana smo zadržali, uz sitne preinake kako bi dobio na funkcionalnosti. Svi radovi trajali oko dva mjeseca. Želja vlasnice bila je nježna, svjetla paleta u svakom kutku stana, pa smo koristili sivu i bijelu u svim prostorijama. Isto tako, njena je želja bila što više svjetla. Zato smo posebnu pažnju pridali upravo tome – stan obiluje raznolikim rasvjetnim tijelima, od luksuznih visilica, neupadljive stropne rasvjete, pa sve do one indirektne. U kombinaciji s neutralnim, svjetlim koloritom stan je doista okupan svjetlošću.

Svjetlucavi, elegantni detalji i prigušen, suptilan luksuz lajtmotiv su cijelog stana i na svakom su koraku. To se posebno ističe u kupaonici gdje smo koristili stakleni mozaik, upečatljivu dizajnersku rasvjetu i srebrne detalje.

Dnevni je boravak spojen s blagovaonicom. Ondje se nalazi jedini detalj koji odskače od zadanog kolorita i time neutralizira monotoniju. Na jednom zidu nalazi se tapeta s floralnim uzrorkom. Blagovaonica, kao i druge prostorije, prati zadanu temu. Modernu eleganciju i dozu eksentričnosti postigli smo korištenjem pladnjeva kao dekoraciju za zid, uz klutne dizajnerske stolice. Odmak od klasike predstavlja i stol čija ploča imitira beton.

Zanimljivo, vlasnica ne voli drvo, pa se taj material nalazi smo kao podna obloga koja je svugjde ista kako bi se dobila povezanost cijelog stana. Iznimka su, naravno, kupaonica i kuhinja.

Kuhinja je u visokom sjaju, bijela, a osvježena je pločom koja imitira beton, baš kao i u blagovaonici. U ovoj smo se prostoriji poigrali zidnom oblogom. Djelomično su korištene metro pločice, a djelomično dvobojno lak staklo. Jedan je pak zid obojen bojom koja imitira školsku ploču, a ondje se nalazi i zidni sat te nekoliko detalja.

Svjetlo sivi zidovi prostiru se cijelim stanom, dok su u spavaćoj sobi bijeli. Izuzetak je zid uz uzglavlje kreveta. Taj je zid ukrašen štukaturama unutar kojih se nalaze dekorativne naljepnice s raznolikim natpisima. Soba je zapravo vrlo bogata detaljima, ali smo izbjegli dojam kiča korištenjem samo dva tona (bijele i sive). Dapače, prostorija odaje dojam suptilne profinjenosti i elegancije s dozom razigranosti koju osiguravaju naljepnice.

Tlocrtni raspored stana, Mirjana Mikulec interijeri (MMI)
Tlocrtni raspored stana, Mirjana Mikulec interijeri (MMI)

Kako izgleda novouređeni stan pogledajte u našoj fotogaleriji.

[

Kako vam se sviđa stan? Recite nam u komentaru!

 

Komentari