PREKRASNA MARIA: kućica od 27 kvadrata ima sve što treba za ugodan i jednostavan život

Mini drvenu kućicu od 27 četvornih metara nazvanu Maria, osmislila je švedska tvrtka Modulhus te ju uredila u skladu s novim trendovima

 

 

Oduševila nas je moderna drvena kuća koju proizvodi švedska tvrtka Modelhus, a koja može biti dobra inspiracija za sve koji žele živjeti u malo kvadrata, ali ne u stambenoj zgradi nego u samostalnom objektu. Također, kućica od svega 27 kvadrata, nazvana Maria može biti dobar primjer kako kreirati kuću za odmor.

Foto: Planete Deco

Nestandardna visina od 4 metra omogućila je da se u kuću smjesti galerija s ležajem. Tako je baza od 24 kvadrata dobila još tri kvadrata na galeriji te kuća ima sve potrebno za život dvoje ljudi.

Foto: Planete Deco

Kuća Maria je zamišljena da njezin prednji dio otkriva vrlo malo toga – većina pročelja je u drvetu, tek s jednim otvorom – vratima. Ulazni prostor ujedno je i dio dnevne zone koja se sastoji od boravka, blagovanja i mini kuhinje. Druga prostorija je kupaonica na kojoj je sagrađena spavaonica do koje vode stepenice iz dnevne zone.

Foto: Planete Deco

Visina stropa i veliki prozori unijeli su dovoljno svjetlosti u prostor te učinili da on izgleda veći nego što jest. Dodatni bonus kuće, teške oko 9 tona je mini terasa obložena deckingom na koju se izlazi iz dnevne zone.

 

Komentari