Mladenački stan u podsljemenskoj zoni

Stan od 120 četvornih metara smješten je u podsljemenskoj zoni. Vlasnica je mlada djevojka, a njene želje bile su jednostavne – da stan izgleda mladenački i opušteno. Nije htjela neutralne, neupečatljive palate boja, već šarenilo nijansi i uzoraka, kamin i walk-in garderobu. Sve ostalo prepustila je našem timu, pa smo imali potpunu slobodu po pitanju stila uređenja i konačnog izgleda.

Zatečeno stanje bio je vrlo dubok prostor s kuhinjom nezgrapno odvojenom od ostatka prostora. Prebacili smo kuhinju iz “slijepog crijeva” dnevnog boravka bliže prostoru dnevnog boravka i objedinili ga s blagovaonicom. Izradili smo neobičan šank kao mjesto za druženje u kuhinji, a u prethodno spomenuto “slijepo crijevo” smo smjestili malu biblioteku i napravili kutak za druženje, ispijanje kave i uživanje.

Foto: Darko Mihalić

 

Cijelim stanom dominira prostrani dnevni boravak. S obzirom na njene godine, vlasnica je istaknula da želi prostor za druženje, tulume i slično. Imajući to na umu, morali smo osmisliti kako da prostor služi za odmor, čitanje i opuštanje, druženje i zabavu…puno je to funcija za jedan prostor, a sve moraju biti smisleno odvojene, a ipak pametno spojene.

U jednom uglu boravka nalazi se kamin, smjestili smo ga između biblioteke i dnevnog boravka. Svojom funkcijom i pozicijom on predstavlja poveznicu cijelog prostora.

Foto: Darko Mihalić

Spavaću smo sobu pregradili knaufom kako bismo dobili prostor za walk in garderobu. To je bila njezina želja, a spavaćim dijelom dominira živahna tapeta smještena iza uzglavlja kreveta.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Komentari