PREPUN SVJETLA, UGODE I STILA: dvosobni stan s galerijom pod kosim krovom

Dvosobni stan od 55 kvadrata, inspiriran skandinavskim dizajnom ima i super dodatak – prostor od 15 kvadrata na polukatu koji je zamišljen kao mali kutak za osamu, čitanje, odmor i – rad. Pogledajte kako to izgleda!

 


Zadnji katovi u zgradi nude više mogućnosti. Nerijetko nudi lijep pogled na okoliš i veću količinu prirodnog svjetla. Mnogi imaju neiskorišten tavanski prostor ili veću visinu stropa od standardne što daje mogućnost stvaranja nove prostorije. Stan kojeg vam predstavljamo ima tri od ova četiri aduta – visoki strop od čak 5 metara na najvišoj točki, super pogled s prozora i balkona te obilje prirodnog svjetla.

Foto: Hemnet

Stan se nalazi na najvišem katu novije zgrade u Göteborgu u Švedskoj i zauzima površinu od 70 četvornih metara – na prvu etažu odlazi 55 kvadrata, a na polukat 15 kvadrata. Dolje se nalazi mali hodnik koji vodi u kupaonicu i otvoreni dnevni prostor s kuhinjom, blagovaonicom i boravkom. Kuhinja je otvorena prema blagovaonici i dnevnom boravku čime je postignuta komunikacija svih segmenata u dnevnom prostoru.

Foto: Hemnet

Stepenice iz dnevne zone vode do galerije s kosim krovom koji je osmišljen kao prostor za odmor i rad. Ovaj prostor u polukatu, budući da ima solidnu površinu i prirodni izvor svjetla kroz krovne prozore, mogao bi se pretvoriti u spavaću sobu.

Kosine galerije mogle bi biti mjesto za smještanje kreveta, a drugi dio prostora za ugradbene garderobne ormare. I još bi ostale mjesta za radni kutak!

Foto: Hemnet

Glavna spavaća soba ima dovoljno mjesta za veliki krevet i bijeli ugradbeni ormar koji se lijepo ističe na sivoj površini s uzorokom betona. To je prostoriji, kojom inače kao i ostatkom stana dominira skandinavski dizajn, donijelo dašak industrijskog štiha.

Foto: Hemnetž

Dnevni kao i prostor na polukatu opremljeni su svijetlim nijansama s dodacima tamnih akcenata, najviše crne te pletenih i drvenih elemenata koji su donijeli osjećaj mekoće, topline i ugode. Crna metalna ograda i prozori s crnim alu profilima definiraju prostor i daju mu karakter. Ovakva kombinacija odiše i atmosferom ravnoteže i smirenosti.

Foto: Hemnet

 

Komentari