PO MJERI MLADOGA SAMCA: modernizirani industrijski stil na zadnjem katu novogradnje

Na posljednjem katu novogradnje nalazi se i jednosobni stan od 40 kvadrata za mladoga vlasnika. Prema njegovoj želji, prostor je inspiriran industrijskim stilom, u tamnim tonovima, među kojima prednjači antracit siva

 


Mladi vlasnik stana u novogradnji, površine 40 četvornih metara, angažirao je dizajnericu Janu Ukovu kako bi svaki detalj bio pomno osmišljen te interijer bio moderna i ugodna stilska cjelina u kojoj će se moći opustiti nakon posla.

Vlasnik je želi zadržati što otvoreniji prostor, ali da se istovremeno očuva njegova funkcionalnost i da ima sve potrebne sadržaje – kuhinju, stol za blagovanje, sustave za pohranu, radni kutak, prostor za odmor i spavaću sobu.

Foto: Olga Šangina

Kako stan ima oblik pravokutnika, bilo je potrebno postaviti sav namještaj na način da ostane što je moguće otvoreniji prostor te izbjegavati pregrade, bilo kakve, pa čak i one lagane poput popularnih drvenih lajsni ili staklenih vrata. U prvotnom rasporedu kuhinja je bila djelomično pregrađena od ostatka prostora, ali je vlasnik želio da se posve otvori, a da vizualno razgraničena bude šankom, koji je poslužio i kao blagovaonski stol. Budući da vlasnik vrlo rijetko kuha, povezivanje svih sadržaja u jedan prostor nije predstavljalo problem.

Foto: Olga Šangina

Ovim otvaranjem, bez pregrada u kuhinji ili spavaćem dijelu do izražaja je došao i divan pogled kroz veliki panoramski prozor koji se prostire preko cijeloga zida. Zahvaljujući njemu, soba je doslovno preplavljena dnevnim svjetlom.

Foto: Olga Šangina

Prostor za skladištenje osmišljen je ormarima koji počinju već u ulaznom prostoru i nastavljaju se duž zida sve do sofe pokraj prozora. Dio ormara i polica poslužio je i za osmišljavanje radnog kutka. Drugu stranu prostorije dizajnerica je rezervirala za spavaći i kuhinjski prostor.

Po želji vlasnika stavljen je veliki krevet s tv-om koji se vrlo praktično, prema potrebi može rotirati prema sofi odnosno ležaju.

Foto: Olga Šangina

Što se uređenja sviđa, ono je inspirirano vlasnikovim omiljenim industrijskim stilom, ali na vrlo moderan način. Shemu boja čini mješavina toplih zemljanih nijansi s neutralnimi i decentnim zelenim i plavim akcentima, a od uzoraka prednjači opeka na zidu te koža u vidu mini tepiha.

Foto: Olga Šangina

Posebnost interijera su i moderni detalji kombinirani s antikvitetima. Uz kuhinju u modernom stilu pojavio se tako restaurirani kredenc iz 19. stoljeća, koji odmah privlači pažnju.

Foto: Olga Šangina
Komentari