BOŽIĆ U ELEGANTNOM IZDANJU: decentne boje i glam detalji stvorili su profinjenu blagdansku atmosferu

Zavirite u sofisticiran i nedavno adaptiran obiteljski dom za četvero koji se nalazi u engleskoj pokrajini Bedforshire i uživajte u divnoj blagdanskoj atmosferi!

 

 


Ovo je već drugi Božić četveročlane obitelji u njihovu novom domu u Bedfordu u koji su se preselili iz Londona, želeći mirnije okruženje te da djeca sama mogu ići u školu i da su im u blizini svi bitni sadržaji.

U kuću su uselili nakon renoviranja usljed kojeg je kuhinja produžena u vrt i tu je napravljen i mali dnevni boravak. Ovaj otvoreni prostor je zamišljen kao dio doma u kojem najviše boravi obitelj, a obilje svjetlosti daje mu prozračnost. Dodatni adut je izlaz u vrt, što je obitelji bilo bitno. Ovo je ujedno i najmoderniji dio doma.

S prednje, ulične strane nalazi se dnevni boravak s blagovanjem, u kojem je, kao i ostatku kuće – spavaćim sobama na katu, zadržan autentični duh vitkorijanske kuće, s modernim i funkcionalnim sadržajima.

Foto: Colin Poole / Ideal Home

Vlasnici su htjeli nenametljiv i elegantan dizajn koji će imati bezvremensku notu te zadržati karakter starog zdanja, u čemu su uvelike pomogli veliki vanjski otvori te ukrasne lajsne na zidovima i stropu, kao i prekrasno stubište čiji viktorijanski dojam pojalčavaju ogledala, ograda te nove tapete.

Uzorci mramora, brojna ogledala, metalik površine te baršun donijeli su eleganciju i dašak luksuza, kao i prigušena paleta boja. Siva, bež i ružičasta donijeli su, pored elegancije i mekoću, ugodu i opuštenost.


Foto: Colin Poole / Ideal Home

I tri spavaće sobe na katu uređene su u istom stilu, samo prilagođene uzrastu vlasnika. I sobe na katu, kao i one u prizemlju, u vrijeme blagdana imaju prigodan dekor, inspiriran također elegancijom, ali i jednostavnošću.

 

Komentari