Svijetao i prozračan starinski stan s toplim akcentima i dobrim rješenjima

Vodimo vas starinski dvosobni stan koji je prilagođen suvremenom načinu života i koji će vam zasigurno biti inspiracija ako ste ljubitelj skandinavskog dizajna, jednostavnosti i svijetlih tonova.

 


Stanovi uređeni u skandinavskom stilu uvijek su, ma koliko ih dosada vidjeli, uvijek privlačni i bude interes. Čak i kod onih koji nisu ljubitelji ovog stila uređenja. Vjerujemo da će tako biti i sa stanom kojeg vam ovaj puta predstavljamo.

Foto: Alvhem

Njegov dodatni adut su dodane tople nijanse boje breskve na svijetloj podlozi te činjenica da je riječ o interijeru u zgradi izgrađenoj daleke 1980. godine u Švedskoj. Uživajte u jednostavnim, praktičnim rješenjima koja su nastala nakon adaptacije!

Foto: Alvhem

Kombinacija starinskog i modernog ima veliki broj poklonika. Primjerice, kada je starinski stan s visokim stropovima, dvostrukim velikim vratima i velikim prozorima ispunjen  modernim komadima i detaljima te začinjen nekim vintage elementom. A k tome ima i posve funkcionalna rješenja koja ga čine savršenim za moderni način života.

Foto: Alvhem

Stan od 54 četvorna metra pravi je primjer toga. Adaptacija je odvojila jedan dio dnevne sobe i pretvorila je u kuhinju, ali sa šankom tako da prirodno svjetlo ipak dolazi do kuhinjskog prostora.

Foto: Alvhem

Kako je riječ o starinskome stanu, tako se iz dnevnog boravka, u kojem je i blagovaonica, ulazi u malu spavaću sobu. Unutar nje je, pored kreveta i ormara sa staklenim frontama i radni kutak.

Foto: Alvhem

Ostatak stana čini hodnik nepravilnog oblika unutar kojeg su skrivena i dva ormar za pohranu te kupaonica. Kako bi se istaknuo nepravilni oblik, zidovi hodnika obloženi su tapetama s uzorkom crno-bijelih pruga.

Foto: Alvhem

 

Komentari