GENIJALNO OSMIŠLJENIH 38 KVADRATA: jednostavan i praktičan stan za mladu vlasnicu

Vodimo vas u pariški stan nakon temeljite adaptacije kojoj je bio podvrgnut. Interijer je bio u derutnom stanju, a u prostoru je bila samo jedna velika soba, što novoj vlasnici nije odgovaralo

 

 

Nakon prvog gledanja teško da bismo zaključili da je riječ o interijeru koji zauzima površinu od svega 38 kvadrata budući da izgleda znatno veći. Takav dojam postigao se adaptacijom koja je uključivala i posve novi koncept prostora kao i uređenje.

Foto: Transition Interior Design

Mlada vlasnica željela je da njezin novi dom ima i spavaću sobu te je taj zahtjev stavila pred studio Transition Interior Design i dizajnerice Margaux Meza i Carlu Lopez. Ovaj zadatak riješen je tako da se centralna prostorija podijelila na dva dijela, a kuhinja povezala s hodnikom i dnevnim boravkom.

Prema originalnom tlocrtu, kuhinja je bila zasebna prostorija baš kao i boravak do kojeg je vodio uski i mračni hodnik.

Foto: Transition Interior Design

Povezivanjem hodnika i kuhinje s dnevnim boravkom prostor izgleda znatno veći te ima više svjetla. Rušenjem zida koji je dijelio hodnik od kuhinje i boravka stvorila se prilika za skladišnim prostorom, budući da je kuhinja vrlo mala i ne stane sve potrebno u nju.

Tako je cijela jedna strana stana pretvorena u police i ormare, čime je ispunjen drugi zahtjev vlasnice za što više prostora za pohranu.

Foto: Transition Interior Design

Odmah nakon ulaska u stan nalazi se kupaonica, a nakon toga slijedi kuhinja s blagovanjem te dvije sobe – dnevni boravak i spavaća soba koja je također sjajno iskorištena za ugradbene garderobne ormare koji zauzimaju cijeli zid.

Budući da se dnevni boravak nalazi u svojevrsnoj niši i ima samo jedan mali prozor, između njega i spavaće sobe stavljen je prozor.

Foto: Transition Interior Design

 

Komentari