30 KVADRATA ČISTE SREĆE: sjajan mali stan uređen s ograničenim budžetom

Ponekad se mane mogu pretvoriti u prednosti, a ovaj prostor je upravo takav primjer.

 

 

Poseban je izazov svakog dizajnera osmisliti interijer koji je funkcionalan i lijep, posebno kada su vam najveća ograničenja upravo – kvadratura i budžet.

Iza ovog projekta stana u Parizu stoji talentirani mladi dizajner interijera Constance Oulès. Inspiriran umjetničkom četvrti Montmartre, osmislio je lijep i ugodan interijer – i to s malim budžetom. Tako je potpunom renovacijom nekadašnjeg tamnog i skučenog prostora, mali stan u Parizu postao je prava urbana oaza u kojoj je iskorišten svaki kutak doma.

Foto: Planete Deco / Constance Oules

 

Stan je podijeljen u nekoliko ključnih zona – spavaća soba, kupaonica i dnevni prostor kojoj uključuje boravak, kuhinju i blagovaonicu. Iako pretežno prevladava bijela, kontrast radi antracit siva boja – kako na klupi u blagovaonici, tako i s detaljima poput ogledala na zidu ili crnim stolcima retro dizajna.

Mali hodnik postao je spremište za sve sitnice poput knjiga, ploča i okvira za slike, a kuhinja je u svijetlim nijansama prirodnog drveta kako bi se u interijer unijelo što više svijetla.

Cijeli interijer osvježen je trendi pastelno ružičastim trosjedom u dnevnoj zoni, dok je spavaća soba u pastelno zelenoj boji pistacija.

 

SAVJET DIZAJNERA

Foto: Planete Deco / Constance Oules

 

Kod malih stanova ključno je planiranje. Osim toga, lakše je krenuti s uređenjem ako imate viziju i stil u kojim bi uredili prostor koji nema puno kvadrata.

Važno je iskoristiti neobične kuteve, a prostor u domu koji vam se čini nezgodan pretvoriti u glavnu okosnicu stana i stavite fokus na njega kao što je slučaj s ovim malim hodnikom.

Nemojte se bojati ni tamnih boja jer se kontrast dati više dubine.

Izvor: Planete Deco

Komentari