Holivudski dom Jima Carreyja sada se prodaje: nas je očarao prekrasan veliki vrt s nizom sadržaja

Kuća Jima Carreyja, uređena u kombinaciji rustikalnog i modernog stila u luksuznoj četvrti Brentwood u Los Angelesu prodaje se za 26,5 milijuna dolara. Početna cijena bila je viša: glumac je želio dobiti 28,9 milijuna dolara za vilu, ali je onda spustio cijenu.

 


Jedan od najpoznatijih glumaca komičara, Jim Carrey, prodaje svoje imanje u Kaliforniji. Glumac je nedavno stavio na prodaju vilu u Brentwoodu u Los Angelesu, u kojoj je živio posljednjih 30 godina. Godine 2022. objavio je da pauzira od glumačke karijere u kojoj su ga proslavili filmovi Maska, Glup i gluplji, Trumanov show i Ja, ja i Irena.

Foto: Daniel Dahler

“Volim svoj miran život, volim slikati, baviti se duhovnim rastom i osjećam se kao da mi je dosta”, rekao je u jednom od svojih video intervjua obrazlažući promjenu mjesta stanovanja. Carrey se preselio u svoju ljetnu kuću u Mauiju na Havajima i odlučio prodati veliku vilu u Los Angelesu. Prvotna cijena od 28,9 milijuna dolara u međuvremenu je smanjena na 26,5 milijuna.

Foto: Daniel Dahler

Ova prekrasna vila je ustvari ljetnikovac, izgrađen u tradicionalnom stilu farme i sakriven iza visoke ograde od opeke na velikoj, zelenoj površini. Površina kuće je 1179,87 četvornih metara i u njoj se nalazi pet spavaćih soba, šest kupaonica i tri dnevna boravka, od kojih je jedan kino soba.

Unutrašnjost kuće je moderno uređena u svijetlim tonovima, s prostranim sobama, stropovima s gredama i krovnim prozorima. Prostrani dnevni boravak obojen je u bijelo te djeluje prozračno. Moderni namještaj kombiniran je s ikonama produkt dizajna kao što su vintage Lady stolci Marca Zanusa i brojna umjetnička djela, uključujući slike samog Jima Carreya.

Foto: Daniel Dahler

Kuhinja, također u bijeloj boji, opremljena je profesionalnim uređajima. Veliki kuhinjski otok može poslužiti i kao barski stol. Kutak za doručak u polukružnom erkeru gleda na vrt – možete popiti kavu i diviti se stablima jabuka i krušaka i cvjetnim gredicama. Kroz staklena klizna vrata izlazi se iz kuće u sjenovito dvorište, gdje se nalazi sve što vam je potrebno za opuštanje i zabavu.

Foto: Daniel Dahler

Glavna spavaća soba ima vlastitu terasu, kao i prostranu kupaonicu obloženu drvom, s kaminom i bakrenom napom, vitrajima i ogromnom kadom. Kuća također ima kućno kino u tradicionalnom stilu – s baršunastim sofama, drvenim stupovima i mramornom kupaonicom, zatim  teretanu i kućni ured, idealan za rad na daljinu.

Foto: Daniel Dahler

Kuću okružuje velika okućnica od dva hektara te se na njoj nalaze teniski teren, bazen s vodopadom i kućicom, sauna, vrt i povrtnjak u kojem je glumac uzgajao svježe povrće i začinsko te ljekovito bilje.

Foto: Daniel Dahler

 

Komentari