SJAJNA ADAPTACIJA: stančić od 26 kvadrata iskoristio je visinu stropa i dobio prostor za spavanje

Garsonijera od 26 kvadrata dobila je proširenje u vidu mezanina na koji je smješten ležaj. Pogledajte kako izgleda ovaj mini interijer nakon adaptacije!

 


Stančić površine svega 26 četvornih metara bio je premali za novog vlasnika, koji je želio u njemu stvoriti i dodatni spavaći prostor kako mu ležaj ne bi bila sofa na razvlačenje.

Dizajnerski tim studija Créateurs d’Intérieur predožio je se podigne galerija odnosno mezzanin na kojem će se osmisliti spavaći dio. Ovo je bilo moguće s obzirom da stan ima veliku visinu stropa.

Tako se dobila veća funkcionalnost, a usput se renovacijom obnovio kompletan prostor i stvorila nova kuhinja i kupaonica. Cilj je također bio i optimiziranje dnevnog svjetla koje se sada bolje distribuira prostorom.

Foto: Créateurs d’Intérieur

Prije renovacije strop je bio nešto niži – dizajneri su dali srušiti spušteni strop kako bi se iskoristio volumen i dobilo još 6 cm više – sada je njegova visina 391 cm, a usput se sada vide grede.

Dizajneri su odabrali prave materijale kako bi se osmislio vrlo prozračan, jednostavan i svijetao prostor i dala željena atmosfera. Svi zidovi obrađeni su u mat bijeloj boji. Metalne grede su također obojane mat bijelom.

Samo je kuhinjski dio tretiran mat crnom bojom kako bi se stvorio efekt kontrasta. Drvo prisutno u stanu unosi toplinu u ovaj veliki volumen, posebno s parketom na donjoj etaži i OSB pločama na katu.

Foto: Créateurs d’Intérieur

Donji dio sastoji se od dnevnog dijela, kuhinje uvučene u nišu, kupaonice i stepeništa koje vodi na mezanin na kojem je krevet. Stepenište koje omogućuje pristup polukatu ujedno je napravljeno tako da bude police za knjige. Ispod polukata nalazi se kupaonica, toalet i garderobni prostor tako da je u stanu iskorišten svaki centimetar.

Foto: Créateurs d’Intérieur

 

 

Komentari