Kad su dnevna i spavaća zona jedan otvoreni prostor. Stilska čarolija u dvosobnom stanu u potkrovlju

Dvosobni stan u koji vas vodimo nalazi se u jednom stockholmskom potkrovlju, a za njegov fantastičan izgled i smirujuću, toplu atmosferu zaslužan je dizajnerski studio Nouvel Interior

 


Koncept otvorenog plana čest je u našim domovima, ali uglavnom je riječ o kuhinjama, blagovaonicama i dnevnim boravcima povezanima u jedan jedinstveni prostor. Odraz je to funkcionalizma i prilagođenosti suvremenom načinu stanovanja. No, potkrovlja i interijeri u kojem živi jedna ili dvije osobe idealna su za otvoreni plan koji povezuje i spavaći dio.

Foto: Alen Cordic

Dvosobni stan u potkrovlju u Stockholmu ima upravo takav koncept, a dnevni prostor od privatnog, spavaćeg, dijeli samo jedan dio neravnog zida pobojanog u bijelu boju. Njega su vlasnici ostavili kako bi stvorio vizualnu podjelu u prostoru.

Foto: Alen Cordic

Tako se stvorio interijer jedinstvene atmosfere, a u obje prostorije je ušlo znatno više svjetla pa se čini većim nego što jest. Kuhinja je prva prostorija u koju se ulazi iz hodnika i ona je smještena u središte stana. S jedne strane je spavaća soba, a s druge dnevni boravak.

Kuhinja je ujedno i najtopliji dio stana, s obzirom na odabir materijala s uzorkom drveta, koji se ponavlja i na blagovaonskim stolcima. Kombiniranjem uzorka drveta i sive u kuhinji stvoren je stilski kontrapunkt u ovom dijelu stana.

Foto: Alen Cordic

 


Za temeljne boje dizajneri su odabrali bijelu i sivu, s dodacima puder ružičaste i svijetlo smeđe koji su donijeli toplinu i profinjenost interijeru. Razigrani detalji na tepihu u dnevnoj sobi kao i motivi na posterima i umjetničkim slikama dali su poseban stilski pečat i dinamiku.

 

Foto: Alen Cordic

Izvor: Bjufors

 

Komentari