ŠARM TAVANSKOG PROSTORA: fantastičan stan s pogledom na gradske krovove

Stambeni prostori pod kosinama uvijek imaju poseban šarm i zato ih volimo rado gledati, čak i kada to nije opcija za naš idealan dom. Stoga vjerujemo da ćete uživati i u ovome potkrovlju!

 


Potkrovlje, moderan dizajn, klasični akcenti, originalna rješenja… a kada tome pridodate i Pariz – onda je ovaj stan za najam prava desetka u kojoj bismo rado živjeli stalno, a ne samo na par dana. Ovaj stan vlasnici iznajmljuju kratkoročno i prava je mala senzacija za turiste s obzirom na svoju dobru poziciji, izgled i činjenicu da se nalazi na posljednjem katu stare zgrade. Ovako ustvari bolje možete doživjeti štih ovoga grada.

Trosobni stan s pogledom na gradske krovove ima neprikosnoveni šarm tavanskog prostora. Njegovi prozori gledaju na okolne, vremešne susjedne kuće kao i dobar dio Montmartra, boemske četvrti u kojoj stan nalazi. Zapravo, ne morate čak ni izaći van, na ulicu, da biste upili malo pariškog štiha i kulture, uz pogled na poznatu baziliku Sacré-Cœur (Presvetog Srca Isusova) u kojoj možete uživati iz udobnosti sofe.

Foto: Veeve.com

CHIC I OPUŠTENO

Uređenje stana istovremeno je vrlo chic i opušteno, moderno i klasično, s upotrebom boja koje stvaraju dinamiku. Bijeli zidovi i neutralna svijetla pozadina energizirana je upravo jakim akcentima, najviše u plavoj, žutoj i zelenoj.

Iako se nalazi u staroj zgradi, interijer stana je nedavno moderniziran i u potpunosti obnovljen, uz zadržavanje šarmantnih detalja, poput stare opeke u dnevnom boravku ili originalnih drvenih greda koje su sada obojene u crnu. Stan je vrlo svijetao, što je stvoreno obiljem prozora, ali i odabirom svijetle neutralne baze.

Foto: Veeve.com

PRAKTIČAN RASPORED

Stan se sastoji od dnevnog prostora koji je otvorenog koncepta: kuhinje sa šankom i barskim stolicama te dnevnog boravka. Kuhinja kombinira svježu  i pomalo odvažnu nijansu zelene s elegantnim mramornim pultom te je promišljeno dizajnirana. Iza je udoban prostor za sjedenje s dvije plišane sofe i policama na kojima su izložene knjige, ukrasi i cijeli niz divnih detalja.

Blagovaonica je vrlo specifičan i skrovit prostor – uvučena je iza dnevnog boravka, s baršunasto plavom garniturom za sjedenje i šarmantnim tapetama s uzorkom.

Foto: Veeve.com

DVIJE MALE SPAVAĆE SOBE

U stanu se nalaze i dvije manje spavaće sobe – jedna s bračnim krevetom koja kombinira čistu bijelu boju s akcentima tamne, šumsko zelene. Mješavina klasičnog stila, moderne rasvjete i polica s knjigama pretrpanih eklektičnim sitnicama, daju ovoj sobi suptilan boemsku atmosferu.

Druga spavaća soba je vrlo zanimljivo koncipirana i idealna je za dvije odrasle osobe i jedno dijete. Ili, još bolje – da bude samo dječje malo carstvo.

Foto: Veeve.com
Komentari