SUNČANI AKCENTI U 44 KVADRATA: mali dvosoban stan prepun svijetla i dobrih vibracija

Žuta je uvijek dobro došla u svaki životni prostor. Donosi dobro raspoloženje, više sunca i svjetlosti te daje prostoru poseban stilski pečat. Pogledajte kako je to učinjeno u jednom malom dvosobnom stanu.

 


Vodimo vas u stan površine 44 kvadrata koji je nedavno adaptiran. Stan se nalazi u staroj građanskoj zgradi sagrađenoj 1929. te je nekoć bio jednosobni. Sada je postao dvosobni te premještanjem kuhinje na mjesto koje je nekoć bilo ostava.

Foto: Hemnet

U ispražnjenoj kuhinji stvorena je spavaća soba s garderobnim ormarom. Unutar dnevnog boravka sada se nalazi stol za blagovanje, budući da je kuhinja premala da bi stao u nju.

Foto: Hemnet

Između kuhinje i dnevnog boravka srušen je zid pa je kuhinja ustvari u maloj niši. Micanje zida bilo je potrebno kako bi prirodno svjetlo došlo do kuhinje, budući da nema vanjskih otvora.

Foto: Hemnet

Ono što će svima prvo privući pažnju je prekrasna žuta boja koja se provlači cijelim interijerom. Žuta ovdje daje tople i energične akcente. No, ne samo da priziva toplinu sunca, već i prijateljsku i gostoljubivu atmosferu i u kombinaciji sa svijetlim drvenim namještajem daje neočekivan, ali uspješan dojam skladne cjeline.

Foto: Hemnet

Žutu nalazimo na sofi u dnevnom boravku, na posterima obješenim na zidovima, na luku koji vodi u kuhinju, sobnim vratima spavaće sobe, uporabnim i dekorativnim detaljima… U kombinaciji s izbijeljenim parketom i besprijekorno bijelim zidovima, žuta igra sjajnu ulogu u izvlačenju ovog stana iz prosječnosti.

Foto: Hemnet

Odabir ove hrabre boje pokazuje nam kako je to ustvari dobar potez. I ne morate odabrati ovu boju ako vam se ne sviđa. Isti rezultat bit će jednako uspješan odabirom drugog tona i njegovom primjenom na različite elemente dekoracije.

 

 

 

 

Komentari