ČAROLIJA USRED ŠUME: drvena koliba kao ispunjenje snova njezinih vlasnika

Drvena kućica u šumi ili bilo gdje u prirodi, daleko od buke, asfalta i naše svakodnevice, san je mnogih. Dok ne ostvarite svoj san, vodimo vas u jedan mali raj u kojem se jedna obitelj rado okuplja vikendima

 


Kuća za odmor u unutrašnjosti Španjolske prava je oaza za opuštanje od svakodnevice. Usred šume, vikendica plijeni pažnju svojim dizajnom kojim dominira drvo, ali u modernoj verziji, vješto se oslanjajući na tradiciju i rustikalni stil, svojstven ovakvim zdanjima.

Foto: Pere Peris

Novi ponosni vlasnik godinama je u šetnji šumom ili vožnji biciklom divio maloj kućici, koja je nedavno, jer su stari vlasnici odlučili prodati je, postala privremeni dom njegove obitelji koja se tu okuplja vikendima i slobodnim danima.

Foto: Pere Peris

Zatečeno stanje kolibe bilo je prilično loše, tako da je bila potrebna temeljita adaptacija interijera, dok je pročelje ostalo isto, uz malu obnovu drva te sređivanje terase i okoliša. Projekt potpisuje suvlasnica kolibe, arhitektica Lara Vallés.

Renovacija je trajala tri godine, ali svaki utrošeni dan vrijedio je truda jer je rezultat prekrasna kuća u koju se lako zaljubiti već na prvi pogled. Iako je unutrašnjost modernizirana, još uvijek vlada romantična i topla atmosfera.

Foto: Pere Peris

Kuća se sastoji od dva krila – jedno čini otvoreni dnevni prostor s velikim otvorima koji pružaju pogled na okoliš, dok su u drugom krilu smještene dvije spavaće sobe te radni prostor.

 

Foto: Pere Peris

Ideja otvorene dnevne zone pokazala se izvrsnom jer obitelj može komunicirati i družiti se dok jedni kuhaju, drugi odmaraju na sofi ili listaju omiljene časopise. Većina namještaja u prostoru rađena je po mjeri, od prirodnog drveta, pa tako i kupaonica.

Foto: Pere Peris

 

Komentari