Mali i moderan stan u industrijskom stilu: 35 jako dobro iskorištenih kvadrata

Na prvu nikada ne bismo rekli da ovaj stan ima samo 35 kvadrata. Dobrom organizacijom prostora, individualiziranim rješenjima i pravim odabirom elemenata postignut je dojam prostornosti.

 

 


Pronašli smo mali stan koji nam se svidio na prvu. No, ovaj prvi dojam nije uključivao i njegovu površinu jer se čini da je znatno veći nego što izgleda. Doista, teško da biste pretpostavili da ima samo 35 kvadrata, zar ne? To nam je bio razlog više da ga predstavimo i vama. Uživajte u dobrim rješenjima i inspirirajte se!

Ovaj stan, čiji projekt uređenja potpisuje snalazi se u varšavskoj četvrti Mokotów dokaz je da mali prostor, u rangu s većim, može ponuditi često zanimljivije ideje i mogućnosti uređenja. Korištenje individualiziranih rješenja omogućilo je da se mali interijer uredi na način koji nije samo funkcionalan, već i sofisticiran i moderan.

Foto: KODO Projekty

Ključne potrebe vlasnika uzete su kao temelj uređenja te su postale osnova za izmjene u rasporedu prostorija. Prioritet u uređenju, prema zahtjevima stanara, bio je spojiti kuhinju i dnevni dio rušenjem zida koji ih je dijelio te odvojiti spavaću sobu koja se nalazi u niši.

Foto: KODO Projekty

Umjesto tradicionalnog zida za spavaću sobu, u ovom je slučaju odabrana staklena pregrada sa zavjesama koja optički povećava mali prostor, a jamči privatnost, što je vrlo bitno ako više osoba živi u prostoru ili primjerice prilikom primanja gostiju.

 

Foto: KODO Projekty

Zahvaljujući ovim jednostavnim, a efektnim rješenjima dobivena je jasna podjela unutar prostora na funkcionalne zone – kuhinju, dnevni boravak, blagovaonicu i spavaću sobu, kao i hodnik s velikim ugradbenim ormarom i velikim ogledalom koje daje dubinu i prostornost.

Foto: KODO Projekty

Stan je zanimljiv ne samo u smislu funkcionalnosti, nego i estetike. Iako industrijski stil prevladava, postignute su toplina i sofisticiranost. Stil kakav vlada u loftovima, u kombinaciji s laganim klasičnim i vintage elementima čini vrlo lijep i sklada spoj.

Foto: KODO Projektyž

Osnovni koloristički motivi u interijeru su smirujuća i ugodna golublje plava, koja prelazi u sivu, u kombinaciji s crnom, te svijetlo smeđa boja drveta koja odgovara nijansama na zidovima gdje je opeka koja zagrijava prostor. Ovi elementi hladnih i neutralnih te toplih tonova i materijala s druge strane isprepliće se u interijeru. Prva ‘grupa’ vlada u kuhinji i kupaonici, a druga dominira u dnevnoj sobi, dok se obje suptilno spajaju u spavaćoj sobi.

Foto: KODO Projekty

 

 

 

Komentari