MODERNI DOM U NOVOGRADNJI: prijedlog uređenja dvosobnog stana by studio Mirjana Mikulec

Stan površine 55 četvorna metra s lođom nalazi se u zagrebačkoj novogradnji, a vlasnici su koncept uređenja povjerili studiju Mirjane Mikulec. Pogledajte kako su dizajneri odgovorili na njihove zahtjeve!

 


Prijedlozi uređenja u 3D varijanti izvrstan su način, pored nacrta, tlocrta i pogleda, kako dizajneri i arhitekti što plastičnije mogu dočarati izgled budućeg prostora. Nekada su ovi prijedlozi toliko dobro napravljeni da ih je teško razlikovati od finalnog izgleda, nakon izvedbe.

Po želji vlasnika, moguće je izraditi i više prijedloga idejnog rješenja prostora koji se mogu razlikovati tek u sitnicama. Ali, odabir boje ili nekog materijala ili drugog modela sofe potpuno može promijeniti izgled nekog prostora, zar ne? Ili primjerice rasporeda elemenata u prostoru. Naravno, vlasnici odabiru opciju koja im je najljepša i najpovoljnija te odgovara njihovim potrebama.

Prijedlog uređenja uvijek se radi prema zahtjevima vlasnika, a u dogovoru s dizajnerom, gdje se pokušava pronaći optimalno rješenje.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 


Vlasnici ovog dvosobnog stana, čije vam idejno rješenje donosimo, nisu imali puno zahtjeva. Riječ je o prostoru od ukupno 55 četvornih metara s lođom koji se sastoji od hodnika, otvorenog dnevnog prostora, spavaće sobe, kupaonice i lođe. U projekt uređenja nije bila uključena kupaonica – budući da je riječ o novogradnji vlasnici su odlučili ostaviti je onako kako ju je zamislio investitor.

Želja im je bila imati moderan, jednostavan i pročišćen prostor u kojem se ne bi izbjegavale boje i koji je lako održavati i u koji bi trebalo ukomponirati radni kutak. Tako je za kuhinjske fronte odabrana tamna nijansa plave, kao i za tv jedinicu na zidu dnevnog boravka. Ta dva elementa čine stilsku poveznicu, a prostoru daju poseban stilski pečat.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Uz Fenix tamnoplavu koja je odabrana za ormariće, u kuhinji koja bi se radila po mjeri predložen je svijetli Laminam u dekoru mramora koji donosi eleganciju. Njime bi bile obložene radne površine u kuhinji te zid između gornjih i donjih elemenata. U kuhinji je zahtjev vlasnika bio i da ima dovoljno radne površine – stoga je nasuprot kuhinjskih elemenata smješten šank, a na kojega se nastavlja stol za blagovanje.

On je poveznica s dnevnim boravkom, koji pored tv zida ima kutnu garnituru te klub stolić. Kako je za sofu predložena svijetla siva nijansa, za blagovaonski stol je odabran uzorak drveta te stolice presvučene svijetlo ružičastom tkaninom. Tako prostor dobiva na toplini, ali se vizualno odvaja kuhinja od boravka, te blagovaonski kutak postaje primjetniji unutar dnevne zone.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Ovakvim konceptom dijela za blagovanje uštedio se prostor te se ostvario nesmetan prolaz prema spavaćoj sobi i balkonu. Kombiniranjem svijetlih i tamnih tonova stvorio se uvijek dobrodošao kontrast u interijeru.

To je omogućilo i da se unutar dnevne zone uklopi i radni kutak koji se nalazi, prema prijedlogu, između kuhinjskih elemenata i kutne garniture.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Spavaća soba opremljena je zbog nevelike kvadrature osnovnim elementima – krevetom i velikim garderobnim ormarom koji se proteže duž cijeloga zida. Umjesto klasičnog noćnog ormarića, u kut pored kreveta predložena je uska polica do stropa koja bi imala više funkcija. Ovako se savršeno iskoristio prostor ovoga kuta u sobi.

 

Komentari