Originalan stan u visokom potkrovlju: kutak za čitanje je samo za hrabre

Visoko potkrovlje omogućilo je proširenje stana na galeriju na kojoj se nalazi spavaća soba. Zavirite u ovaj originalan prostor i uživajte!

 


Potkrovlja donose, gledano na prvu, niz ograničenja. Manje iskoristivog prostora i manje svjetlosti najčešći su nedostaci u interijeru s kosinama. No, unatoč tome, takvi prostori imaju posebnu draž, naročito ako se vlasnici potrude oko uređenja, imaju smisla za estetiku ili uređenje povjere dizajneru.

U ovom slučaju vlasnici su se sami pobrinuli za uređenje, a veliki adut bio je visina stropa. Kako je riječ o visokom potkrovlju, to je startu nosilo vizualnu atraktivnost i mogućnost stvaranja dodatne etaže.

Foto: Hemnet

Prostor se, uz hodnik i kupaonicu, sastoji od dvije prostorije – veliki otvoreni dnevni prostor s galerijom na kojoj je spavaća soba te radne sobe. Proširenje na galeriju donijelo je nove kvadrate tako da stan sada ima površinu 67 četvornih metara i idealan je za par.

Foto: Hemnet

Kada bi se radna soba pretvorila u dječju, tada bi u ovakvom stanu mogla živjeti i cijela obitelj, a problem privatnosti roditeljske sobe mogao bi se riješiti zatvaranjem galerije u kombinaciju pregrada od stakla i gipsanih zidova. Galerija ima krovni prozor, a dodatna svjetlost bi dolazila kroz staklene stijene. Budući da u ovom interijeru živi dvoje ljude, zatvaranje spavaće sobe nije bilo potrebno.

Foto: Hemnet

Veliki otvoreni prostor na donjoj etaži čini dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom te vrlo zanimljiv kutak za čitanje i opuštanje do kojeg se dolazi ljestvama. Ovaj kutak funkcionira i kao svojevrsni vidikovac s obzirom da se iz njega pruža predivan pogled na grad.

Foto: Hemnet

Stare stropne grede i ograda koja vodi do galerije sjajno se uklapaju u moderan i jednostavan koncept uređenja u kojem nije bilo mjesta za puno boja, detalja i uzoraka. Baš sve nam se sviđa u ovom originalnom prostoru!

Foto: Hemnet
Komentari