UPEČATLJIVA 32 KVADRATA: odvažan dom u industrijskom stilu za mladu vlasnicu

Mlada dizajnerica Irina Ševčenko stvorila je funkcionalan mali prostor bez nepotrebnih detalja, ispunjen atmosferom kreativnosti i slobode te s upečatljivim tamnim nijansama i u industrijskome stilu.

 

 


Interijer ovog malog stana kreiran je za mladu djevojku, ljubiteljicu tamnih boja i industrijskog stila pa se dizajnerica Irina Ševčenko oslonila na funkcionalnost i vrlo upečatljiv floralni print, za koji bi se tek rijetki odlučili, iako je prekrasan.

Jedino ograničenje je bio broj kvadrata, svega 32 te budžet. Od malog stana trebalo se napravi toplo i funkcionalno gnijezdo s kuhinjom, dnevnim boravkom te spavaćom sobom. Kako je riječ o stanu s visokim stropovima, dizajnerica je to vješto iskoristila i napravila galeriju na kojoj se nalazi krevet.

Foto: Anton Liktarović

Naime, stan se nalazi u staroj rekonstruiranoj zgradi iz 1914. a koju je projektirao arhitekt Roman Klein. Ovdje je nekada bila tvornica za pakiranje čaja, pa su za stanove karakteristični visoki stropovi i veliki, prekrasni panoramski prozori. Oni su omogućili da se u stan unesu tamne boje a da ostane dovoljno svjetlosti.

Dizajnerica je ostavila neke strukturne elemente te zid od opeke na drugoj razini gdje se nalazi ležaj. Visina stropa omogućila je da dizajn polukatu bude što udobniji: i u hodniku i u spavaćoj sobi možete stajati u punoj visini.

Foto: Anton Liktarović

Rokovi su, otkriva dizajnerica, bili ograničeni, pa su odabrani namještaj i detalji dostupni u moskovskim trgovinama. Bilo je važno postići ravnotežu: držati se budžeta, ali ne juriti za jeftinim stvarima i ne izgubiti vizualnu privlačnost projekta.

 

 

 

 

Komentari