STANČIĆ OD 28 KVADRATA: u prvom domu mlade dame mjesta se našlo i za spavaću sobu

U predgrađu Pariza, na posljednjem katu stare zgrade mlada je vlasnica pronašla svoj prvi dom. Kako bi prostor bio što ljepši i funkcionalniji te prilagođen njezinim potrebama, angažirala je studio Transition Interior Design

 

 

 

Arhitektice Margaux Meza i Carla Lopez iz studija Transition Interior Design potpisuju uređenje ove garsonijere koja je proširenjem odnosno iskorištavanjem ostave pretvorena u jednosobni stančić. Iako površine svega 28 kvadrata, ovaj interijer je vještim korištenjem svakoga centimetra postao pravo malo čudo i izgleda znatno prostranije nego što jest.

Foto: Shoootin

Stan svojim konceptom i načinom uređenja u potpunosti odgovara potrebama i ukusu mlade vlasnice. Također, uređenje je moralo biti unutar nevelikog budžeta, a prije namještanja, bilo je potrebno srušiti zid koji je dijelio hodnik od ostatka prostorije te obnoviti zidove i podove, kao i pripremiti ostavu kako bi postala spavaća soba.

Foto: Shoootin

Micanjem zida u ulaznom prostoru centralna soba postala je veća i prozračnija, a prostor za skladištenje riješen je ormarom po mjeri odmah do ulaznih vrata te iznad sofe. Kako bi se dnevni prostor ipak vizualno odijelio s obzirom na funkcije, po sredini je stavljena pregrada, kombinacija komode i otvorene police. S jedne strane pregrade nalazi se kuhinja, a s druge kutak za odmor sa sofom i stolićem.

U prostoriji se nalazi i radni kutak te mali stol za blagovanje sa stolicama, a većoj funkcionalnosti doprinosi i sofa koja se može razvući te primiti goste.

Foto: Shoootin

Ostatak stana čine mala spavaonica pod kosim krovom koja se nalazi na nižoj razini te kupaonica. S obzirom na ograničen budžet, stan je opremljen vrlo jednostavno, s povoljnim komadima namještaja, tako da su estetici ponajviše pridonijeli detalji, odabir akcentne ružičaste boje te pregrada od drveta s komodom.

Komentari