PRIJE I POSLIJE: “lovci na nekretnine” potpuno su promijenili izgled kuće u predgrađu

Poznata braća Scott, Drew i Jonathan, koji su postali planetarno poznati tv emisijom “Lovci na nekretnine” preuredili su iz temelja dom Boba i Denise. Vlasnici su željeli moderniji i svjetliji prostor!


Bračni par Bob i Denise vole jako svoju kuću u predgrađu, a naročito vrt, u kojeg su zaljubljeni. Kuća je imala odličan raspored, veliko dvorište s prekrasnim vrtom i trešnjinim stablom. No, s vremenom su shvatili da djelomično uređenje koje su poduzeli prije 10-ak godina nije ispunilo njihova očekivanja. Više im se nimalo ne sviđa namještaj od tamne hrastovine, tamne boje zidova, glomazne sofe… i iznad svega nered. Tada su odlučili kontaktirati Drewa i Jonathana Scotta kako bi napravili promjenu koja im je stvarno potrebna i dali svom domu novi, željeni izgled.

Braća Drew i Jonathan, poznati i kao ‘Lovci na nekretnine’ (orig. Property Brothers), kako im se zove tv emisija koja ih je proslavila redizajnirali su prednji ulaz, dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju kako bi stvorili modernije, skladnije, umirujuće i svijetlo okruženje.

PROMO FOTO RTL

PRIJE: DNEVNI BORAVAK BIO JE VRLO SLABO KORIŠTENA SOBA

Dnevna soba Boba i Denise bila je prostrana i svijetla s prekrasnim velikim prozorom i pogledom u zelenilo u vrtu, no uređenje je oduzelo sve te benefite. Sofa i fotelja su glomazne i kao da lebde u praznom prostoru, a osim toga boja presvlake zamračila je atmosferu.

Foto: The Scott Brothers

POSLIJE: SKANDI BORAVAK OPREMLJEN ELEMENTIMA ZA POHRANU

Obnovom je dnevni boravak dobio nordijski i prirodan stil, dijelom zahvaljujući toplini drvenih polica i ormarića. Umjesto sofe i fotelje stavljena je kutna garnitura s dvije fotelje. Osim toga, izvorni kamin zamijenjen je suvremenim i elegantnim modelom na bioetanol. Ovakav kamin je puno aktualniji i usklađeniji s uređenjem boravka, u kojem trendova ne nedostaje.

Foto: The Scott Brothers

IZ DNEVNOG BORAVKA SE IZLAZI NA TERASU

Kroz klizna vrata koja se nalaze iza kutne garniture, možete pristupiti terasi i vrtu koji opet postaje prirodni ambijent.

Foto: The Scott Brothers

PRIJE: NEATRAKTIVNA I ZASTARJELA BLAGOVAONICA

Namještaj od tamne hrastovine, zajedno s terakota bojom zidova i spojem egzotičnih predmeta i uzoraka, pretvorili su blagovaonicu u neukusan i zastarjeli prostor, bez trunke stila i bez svjetla. Blagovaonica je vapila za promjenom!

Foto: The Scott Brothers

POSLIJE: ELEGANTNA I MODERNA BLAGOVAONICA

Sada, blagovaonica izgleda moderno i stilski usklađeno. Dominiraju svijetli, sivi tonovi u kombinaciji s s drvom i čelikom kao akcentima, te atraktivnom visilicom iznad stola.

Foto: The Scott Brothers

PRIJE: BOJA ZIDOVA ZAMRAČILA JE PROSTOR

Osim (promašenog) odabira boje zidova, bilo je i puno izgubljenog prostora u blagovaonici. A kako je jedan od problema vlasnicima bio nered, dizajneri su  instalirali i ormar u ovoj prostoriji.

Foto: The Scott Brothers

POSLIJE: BLAGOVAONICA JE DOBILA SPREMIŠTE I SVJETLO

Jedna od stijenki blagovaonice iskorištena je za ugradnju elegantnog, bijelog ormarića s četvero vrata, ukrasnim letvicama na frontama i mjedenim ručkama.

Foto: The Scott Brothers

PRIJE: KUHINJA S OTOKOM USIDRENA U PROŠLOSTI

Iako je kuhinja bila vrlo prostrana i bogata prirodnim svjetlom te je imala potrebnu toplinu, namještaj je bio potpuno zastario, kao i podne pločice. Vlasnicima se usto nisu sviđali uzorci mramora na radnoj plohi.

Foto: The Scott Brothers

POSLIJE: MODERNA KUHINJA S DOBRO OPREMLJENIM OTOKOM

Kuhinja koju su osmislila braća Scott uključuje središnji otok opremljen ladicama i integriranom pećnicom. Osim toga, sav namještaj prati moderne linije, kombinirajući prirodno drvo, bijelo i mramor u oblogama, sa zlatnim detaljima na ručkama i lampama.

Foto: The Scott Brothers

POSLIJE: OTOK KAO NOVI PROSTOR ZA BLAGOVANJE

Kako bi se kuhinja maksimalno iskoristila, druga strana otoka dizajnirana je kao bar za doručak i neformalne obroke, s modernim stolcima s crnim metalnim okvirom i bež tapeciranim sjedalima.

Foto: The Scott Brothers

PRIJE: NERED JE DOMINIRAO UREDSKIM PROSTOROM

Na prvu je ured izgledao kao skladište, a ne mjesto za rad. Vlasnici nisu bili zadovoljni ni visokim stolom i stolcima kao ni detaljima u ovom kutku. Smatrali su da njegov potencijal nije dovoljno iskorišten.

Foto: The Scott Brothers

POSLIJE: VRLO UGODAN URED POVEZAN S KUHINJOM

Ured je obnovljen i savršeno integriran u kuhinjsko okruženje. Braća Scott su se odlučila za drvo, sa stolom s okruglom pločom i postoljem, klupom u obliku slova L sa spremištem, dva stolca slična onima u blagovaonici te istom stropnom lampom. Prekrasan kutak uz prozor, zar ne?

Foto: The Scott Brothers

PRIJE: TAMNI HODNIK S MALENIM NASLONJAČEM

Iako je predsoblje imalo veliku visinu, kao i površinu, hrastovo stubište s narančastom završnicom ometalo je prostor, a o pločicama da i ne govorimo… A dizajnerima se nije svidjela ni fotelja koja ih je podsjetila na onu iz knjige Alisa u zemlji čudesa.

Foto: The Scott Brothers

POSLIJE: PROZRAČAN I ELEGANTAN HODNIK

Promjenom boje drva i zidova te dodavanjem čeličnih šipki rezultat je spektakularan. Pored toga, braća Scott osmislila su kutak s namještajem za predsoblje, s klupom modernog dizajna u sivoj boji, ogledalom s ovalnim okvirom i žardinjerama od cementa s egzotičnom biljkom.

Također, stubište je uklopljeno u prostor dnevnog prostora.

Foto: The Scott Brothers

 

 

Komentari